Senator PNL: Dragnea, Vâlcov, Teodorovici confirmă că legea pensiilor are nevoie de naţionalizarea pilonului II

Senatorul PNL Florin Cîţu a scris, duminică pe Facebook, că liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, alături de Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, au confirmat faptul că noua lege a pensiilor are nevoie de naţionalizarea pilonului II, catalogându-i drept „ipocriţi şi mincinoşi”.

386 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Dragnea, Vâlcov, Teodorovici confirmă că legea pensiilor are nevoie de naţionalizarea pilonului II

Senator PNL: Dragnea, Vâlcov, Teodorovici confirmă că legea pensiilor are nevoie de naţionalizarea pilonului II

Afirmaţiile liberalului vin după ce consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a anunţat, vineri seara, că, prin noua ordonanţă de urgenţă care prevede modificări fiscale, adoptată de Guvern, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), dacă au contribuit cinci ani la Pilonul II.

„Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Tăriceanu CONFIRMĂ- legea pensiilor are nevoie de NAŢIONALIZAREA pilonului II! Aceşti ipocriţi, cu averi la vedere mult mai mari decât ale oricărui CEO de companie privată, zic că ei ţin partea oamenilor săraci. Chiar mai crede cineva acest lucru? Este cineva atât de credul? Dacă mai este, atunci ... Aceşti ipocriţi sunt cei mincinoşi notorii. De câte ori au zis în ultimii doi ani că nu întroduc taxe noi? Mint cum respiră”, a scris Florin Cîţu, duminică pe Facebook.

Acesta spune că prin această ordonanţă de urgenţă se întâmplă cel mai grav lucru în ultimii 29 de ani şi anume „reinstaurarea naţionalism-socialismului în România”.

„Dar acum trec la cel mai grav lucru în ultimii 29 de ani. Reinstaurarea naţionalism-socialismlui în România. Lăsaţi la o parte toate cifrele din ordonanţa despre pilonul II. Asta este tot ce contează: Românii îşi pot transfera banii de la pilonul II la pilonul I din septembrie 2019. Tot de la 1 septembrie creşte şi punctul de pensii şi legea pensiilor are cel mai mare impact. Nu este nicio coincidenţă. Legea pensiilor nu se poate aplica fără taxele introduse în economie şi mai ales fără desfiinţarea pilonului II !!”, a explicat Cîţu.

Liderul senatorilor PNL adaugă că nu există niciun român care să fie dispus să îşi scoată banii din pilonul II şi să plătească pensiilor angajaţilor la stat, pensiile speciale, în condiţiile în care românii care au optat pentru pilonul II deja plătesc lunar, prin contribuţii, pensiile acestora.

„Există vreun cetăţean român care vrea să-şi scoată banii din contul de economii de la pilonul II şi să: -să plătească pensiile pentru zecile de mii de angajaţi la stat pentru care statul nu a plătit contribuţii-doar în 2017 statul NU A PLĂTIT 3.5 miliarde lei la fondul de pensii şi NU A PLĂTIT 7 miliarde lei la bugetul general consolidat? -să plătească pensiile speciale ale celor care au ieşit la pensie în această perioadă. Chiar credeţi că vrea cineva să-şi scoată banii din economii şi să plătească pensia lui Văcăroiu? Nu. Deja plătim prin contribuţiile noastre din venitul lunar pensiile acestora. Nu este nevoie să plătim şi cu economiile noastre”, a afirmat Florin Cîţu.

„Şi pentru că nu vor exista români care să transfere de bunăvoie banii puşi deoparte pentru propriile pensii către pilonul I unde să acopere gaura de la bugetul de pensii, Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Tăriceanu vor NAŢIONALIZA pilonul II de pensii. Strategia este simplă. Timp de 8 luni vor demoniza acest sector (aşa cum au făcut cu energia şi sistemul financiar). Iar la 1 septembrie ne vor spune că asta vor românii pentru că pilonul II de pensii este «incorect» or altă prostie de acest gen”, a completat liberalul.

Senatorul PNL mai spune că românii ar putea să îi dea în judecată pe liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi pe ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi Dariul Vâlcov, consilierul premierului.

„Ce putem face? -românii care au pierdut bani în aceste zile pe piaţă de capital să-i dea în judecată pe Teodorovici, Tăriceanu, Dragnea şi Vâlcov; -românii care pierd bani la dobândă la depozite de pe urmă taxei să-i dea în judecată pe Teodorovici, Tăriceanu, Dragnea şi Vâlcov; -românii, aici o să intru şi eu, care pierd pilonul II de pensii să-i dea în judecată pe Teodorovici, Tăriceanu, Dragnea şi Vâlcov (am început discuţiile cu avocaţii pe această temă)”, a punctat Cîţu.

Liberalul conchide că ne-am întors la situaţia din anii '50, când comuniştii atacau sectorul privat şi că toţi cei care au permis să se întâmple acest lucru sunt „direct responsabili pentru instaurarea regimului naţionalist-socialist în România în 2019”.

„Situaţia este dramatică în acest moment. Asistăm exact la situaţia anilor '50. Comuniştii atacau tot ce reprezenta sector privat. După câteva luni au început naţionalizările. Toţi cei care stau acum deoparte, asistă şi zic «lasa bă că ăia merita» sau se bucură cum atacă nişte infractori de drept comun, care dintr-o greşeală istorică au ajuns să conducă România, capitalul privat, sunt direct responsabili pentru instaurarea regimului naţionalist-socialist în România în 2019. Nu există economie de piaţă dezvoltată fără sector privat puternic şi dezvoltat. Dar există economii dezvoltatate şi puternice cu aparat de stat mic”.

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a spus, vineri seara, că, prin nou OUG care prevede modificări fiscale, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), dacă au contribuit cinci ani la Pilonul II.

„Vor putea să-şi retragă banii, dar doar către Pilonul I de pensii. În momentul retragerii, banii din Pilonul II rămân la Pilonul II, nu vor fi mutaţi şi banii la Pilonul I. Începând de anul viitor, de când noua lege a pensiilor va fi aplicată (din septembrie 2019 - n.r.), ne vom afla în situaţia în care o parte dintre cetăţeni vor avea o contribuţie de 25%, integrală la Pilonul I, iar altă parte va avea 21,25% la Pilonul I şi 3,75% la Pilonul II. Randamentul celor 3,75% la Pilonul II este, anual, de aproximativ 3-4%”, a afirmat Dariul Vâlcov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici