Senatorul Ion Toma s-a înscris în UNPR. Puterea redobândeşte majoritatea în Senat

Senatorul neafliliat Ion Toma (fost PSD) s-a înscris, luni, în Uniunea Naţionala pentru Progresul României, se arată într-un comunicat UNPR remis MEDIAFAX după anunţul senatorului Şerban Rădulescu privind plecarea sa din grupul PDL.

2093 afișări
Imaginea articolului Senatorul Ion Toma s-a înscris în UNPR. Puterea redobândeşte majoritatea în Senat

Senatorul Ion Toma s-a înscris în UNPR. Puterea redobândeşte majoritatea în Senat (Imagine: Darius mitrache/Mediafax Foto)

"Senatorul Ion Toma s-a înscris luni, 30 mai 2011, în Uniunea Naţionala pentru Progresul României. De profesie economist, Ion Toma a fost ales senator în Colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.30 Olt. Aflat la al doilea mandat în Senat, Ion Toma este membru al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României", se arată în comunicat.

"Sunt un om de stânga şi înscrierea mea în UNPR este un pas firesc. Am venit alături de colegii care au demonstrat că stânga româneasca nu şi-a pierdut demnitatea. La fel ca toţi colegii din UNPR, nici eu nu mi-am schimbat crezul politic şi valorile, ci alţii au schimbat peste noapte macazul. Regret că partidul pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atât de dramatic în rău în ultima vreme. Am însă şi o mare bucurie. Şi anume că în UNPR am regăsit foşti colegi, adevăraţi prieteni şi oameni de caracter. Alături de Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Vali Steriu, Anghel Iordănescu, oamenii care au contribuit decisiv la ieşirea României din recesiune, voi face în continuare o politică de stânga şi voi pune umărul la obţinerea unor rezultate bune pentru UNPR în 2012. Sunt sigur că dacă nu ar fi existat UNPR, România ar fi fost astăzi într-o situaţie mult mai dificilă. Acest lucru mi-a fost transmis inclusiv de alegătorii din Olt, cei cu care m-am consultat înainte de a veni alături de UNPR", a declarat Toma, citat în comunicatul UNPR.

UNPR menţionează că începand de luni, Toma va activa în cadrul grupului UNPR din Senat.

Uniunea menţionează că are în prezent 27 de parlamentari - 12 senatori şi 15 deputaţi.

Senatorul Şerban Rădulescu şi-a anunţat, luni, demisia din grupul parlamentar al PDL, afirmând că face acest lucru "nu cu bucurie", demersul său ducând la pierderea de către coaliţie a majorităţii în Senat.

În urma anunţului acestuia, puterea a pierdut majoritatea la Senat, având 68 de senatori, din totalul de 137, în condiţiile în care Toma era neafiliat.

După trecerea lui Toma la UNPR, puterea redobândeşte majoritatea de 69 de senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici