Senatorul PDL Marius Necula, audiat de procurorii DIICOT Galaţi în dosarul lui Boldea

Senatorul PDL Marius Necula, despre care deputatul Mihail Boldea a spus, luni, în faţa judecătorilor că l-a rugat să apeleze la cunoştinţele sale pentru a-i obţine o adeverinţă de la Arhivele statului, a venit, vineri dimineaţă, la sediul DIICOT Galaţi, unde a fost audiat de procurori.

857 afișări
Imaginea articolului Senatorul PDL Marius Necula, audiat de procurorii DIICOT Galaţi în dosarul lui Boldea

Senatorul PDL Marius Necula, audiat de procurorii DIICOT Galaţi în dosarul lui Boldea (Imagine: www.senat.ro)

Marius Necula a ajuns, vineri, la ora 10.00, la sediul DIICOT, declarând procurorilor că nu are nicio legătură cu cazul Boldea.

El a susţinut că decis să facă declaraţii în faţa procurorilor, după ce, săptămână trecută, la judecarea recursului arestării lui Boldea, acesta din urmă l-a acuzat că i-ar fi cerut 15.000 de euro pentru a-i oferi documente din Arhivele Naţionale.

"În urma declaraţiilor aberante făcute de către inculpatul Mihail Boldea am vrut să clarific situaţia. Am declarat procurorului de caz că nu cunosc nimic în legătură cu acest subiect şi că nu am nicio legătură cu faptele săvârşite de Mihail Boldea. El trebuie să răspundă pt tot ce a făcut", a declarat Necula, la ieşirea din sediul DIICOT, unde a stat aproximativ 30 de minute.

Senatorul PDL a mai declarat pentru MEDIAFAX că el a solicitat în scris procurorului şef de la DIICOT Galaţi să fie audiat de procurorul care se ocupă de cazul deputatului Mihail Boldea.

"Eu am solicitat miercuri, am făcut o hârtie oficială procuroului şef de la DIICOT Galaţi să fiu audiat de procurorul de caz în urma minciunilor spuse de deputatul Mihail Boldea", a susţinut Necula.

El a adăugat că a dat declaraţie că nu are "niciun fel de cunoştinţă în legătură cu potlogăriile domnului Boldea".

Deputatul Mihail Boldea a spus, luni, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că l-a rugat pe senatorul Marius Necula să apeleze la cunoştinţele sale pentru a-i obţine o adeverinţă de la Arhivele statului în legătură cu înstrăinarea unuia dintre imobilele pentru care este cercetat în dosarul DIICOT

Mihail Boldea a declarat, la completul de cinci judecători al instanţei supreme care a judecat recursul faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, că în cazul unuia dintre imobilele pentru care este cercetat a apelat la senatorul Marius Necula, cerându-i ca, prin cunoştinţele acestuia, să îi obţină o adeverinţă de la Arhivele statului, care îi era necesară la tranzacţionare.

Boldea le-a arătat judecătorilor că senatorul Necula i-ar fi spus la acel moment, în prezenţa consilierului său personal, "numitul Bivol", că îi poate face rost de adeverinţa respectivă, dar că intervenţia îl va costa 15.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea a precizat că la o întâlnire ulterioră cu senatorul Necula, acesta i-ar fi dat adeverinţa respectivă, semn că a apelat la cunoştinţe, obţinând astfel documentul, dar nu a precizat dacă pentru acea adeverinţă s-au plătit banii ceruţi.

Totodată, Boldea a mai arătat că i-a spus senatorului Necula la acel moment că în legătură cu tranzacţia imobilului respectiv el are de primit în caz de reuşită un comision de 5.000 de euro.

În replică, Necula susţinea că declaraţiile deputatului Mihai Boldea reprezintă "o răzbunarea a unui omuleţ care nici măcar acum nu înţelege că minciuna şi răutatea l-au adus aici".

"Este doar o răzbunare a unui omuleţ care nici măcar acum nu înţelege că minciuna şi răutatea l-au adus aici", spunea Necula.

În 20 martie, Camera Deputaţilor a emis eviz de reţinere, percheziţie şi arestare în cazul deputatului Boldea (fost PDL).

În 23 martie, Boldea a contactat ziarişti spunându-le că se află în Congo şi că vine singur în ţară, nefiind nevoie să vină Poliţia după el.

Boldea fusese dat în urmărire după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă.

În 25 martie, Boldea a cerut asistenţă judiciară la Consulatul din Nairobi (Kenya), ulterior fiind adus, sub escortă, cu un avion în ţară, unde a fost încarcerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici