Video Seniorul liberal Radu Câmpeanu a fost înmormântat cu onoruri militare - VIDEO

Primul preşedinte al PNL după 1990, Radu Câmpeanu, a fost înmormântat cu onoruri militare duminică la Cimitirul Bellu din Capitală, la ceremonie asistând mai mulţi lideri liberali, printre care şi preşedintele partidului, Alina Gorghiu.

953 afișări

Slujba de înmormântare de la capela Cimitirului Bellu a început la ora 12:00 şi a durat puţin peste o oră. Pe lângă Alina Gorghiu, la ceremonie au fost prezenţi mai mulţi liberali, printre care preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, Ludovic Orban, Dan Motreanu, Mihai Voicu, Teodor Atanasiu sau Dinu Zamfirescu. Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a lipsit de la slujba de înmormântare din motive de sănătate.

La ceremonia de la Cimitirul Bellu a fost prezent şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi europarlamentarul Norica Nicolai.

Radu Câmpeanu a fost îmnormântat cu onoruri militare, în 2002 fiind decorat de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional „Serviciu Credincios" în grad de Cavaler.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al seniorului liberal a fost depus sâmbătă la Senat, unde mai multe personalităţi au venit să îi aducă un ultim omagiu. Printre aceştia s-au numărat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul preşedinte al României Ion Iliescu şi consilierul prezidenţial Andrei Muraru.

Radu Câmpeanu a încetat din viaţă miercuri la vârsta de 94 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici