Severin, forţat la autosuspendare de conducerea PSD şi riscă excluderea

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a fost "forţat", luni, să se autosuspende din BPN, în timpul unei întâlniri cu Victor Ponta, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului.

20 afișări
Imaginea articolului Severin, forţat la autosuspendare de conducerea PSD şi riscă excluderea

Severin, forţat la autosuspendare de conducerea PSD şi riscă excluderea (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Adrian Severin a avut, înaintea BPN al PSD, o întâlnire cu Ponta, Năstase şi Iliescu, la care, potrivit surselor citate, a încercat să obţină din partea conducerii PSD o atitudine de "solidaritate".

Surse din conducerea partidului au declarat că Severin a fost, practic, "forţat" să se autosuspende din BPN şi din funcţia de vicepreşedinte, după ce Ponta, Iliescu şi Năstase i-au arătat că, dacă nu face el acest pas, va fi suspendat de BPN.

Aceleaşi surse au relatat că poziţia lui Severin a fost să solicite BPN să se arate "solidar" şi să se amâne orice decizie până la finalizarea anchetei la nivelul Parlamentului European.

Europarlamentarul PSD a acceptat să se autosuspende numai în urma ameninţărilor că, dacă nu va lua singur această decizie, va fi suspendat de BPN.

"În mod normal, el trebuia să demisioneze. Nu avea nicio intenţie în acest sens, ba ne-a spus că PSD trebuie să fie solidar cu el. I-am spus să se pună în locul nostru şi că, dacă nu se autosuspendă, atunci îl suspendăm noi sau poate chiar îl demitem", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, Severin ar putea fi exclus din grupul socialist din Parlamentul European încă înaintea unei decizii oficiale a Parlamentului European în legătură cu scandalul declanşat de articolul din "Sunday Times".

Aceleaşi surse au precizat că, dacă informaţiile publicate de "Sunday Times" se vor adeveri, Severin va fi exclus din PSD, în cazul în care nu recurge din proprie iniţiativă la demisia din partid.

Indiferent de decizia care va fi luată, fie la nivelul PE, fie de către conducerea PSD, Severin nu riscă pierderea mandatului de europarlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici