Simona Creţu, preşedintele Terra Ecologica, prima pe lista PDL pentru CGMB după Prigoană

Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, a anunţat joi că Simona Creţu, preşedintele Terra Ecologica, şi câştigătoarea concursului PDL "Un proiect pentru Bucureşti", ocupă locul al doilea pe lista de candidaţi ai PDL la CGMB, doar candidatul la Primăria Generală, Silviu Prigoană, fiind înaintea ei.

802 afișări
Imaginea articolului Simona Creţu, preşedintele Terra Ecologica, prima pe lista PDL pentru CGMB după Prigoană

Simona Creţu, preşedintele Terra Ecologica, prima pe lista PDL pentru CGMB după Prigoană

Udrea a prezentat într-o conferinţă de presă rezultatele concursului PDL "Un proiect pentru Bucureşti" la care 747 de bucureşteni au făcut propuneri pentru proiecte, câştigătoarea fiind preşedintele asociaţiei Terra Ecologica, Simona Creţu.

Ea a spus că Simona Creţu a câştigat proiectul de transformare a Lacului Văcăreşti în parc şi că PDL intenţionează să pună în practică acest proiect, dar şi alte proiecte propuse de bucureşteni, cum ar fi realizarea unui complex sportiv după model american.

Udrea a arătat că la acest concurs au fost propuse şi proiecte "mai năstruşnice", cum ar fi tramvaie suspendate peste Dâmboviţa şi amplasarea de turbine eoliene, deasupra acoperişurilor înalte.

Potrivit Elenei Udrea, Simona Creţu este prima pe lista consilierilor generali, după Silviu Prigoană care este candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Organizaţia PDL Bucureşti a lansat, în 11 aprilie, o competiţie pentru bucureşteni intitulată "Ai un proiect pentru Bucureşti? Noi avem soluţia. Câştigă-ţi un loc în Consiliul General!", în urma căreia câştigătorul va fi desemnat primul pe lista PDL pentru CGMB.

Udrea preciza atunci că până pe 25 aprilie vor fi strânse toate proiectele care vor fi transmise de bucureşteni, pe 27 aprilie juriul va delibera, iar pe 29 aprilie va fi anunţat câştigătorul competiţiei.

Elena Udrea a mai spus că persoanele care se înscriu în această competiţie trebuie să nu fie membri ai PDL sau ai altor partide, să nu fie specialişti, iar proiectele să fie trimise online sau la sediul PDL Bucureşti.

În 25 aprilie, Elena Udrea a anunţat juriul concursului, format din jurnalistul Robert Turcescu, fostul primar general Adriean Videanu din partea PDL Bucureşti, prof. dr. arhitect Mircea Ochinciuc, preşedinte al Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, preşedintele Asociaţiei ProDoMo (care urmăreşte protejarea patrimoniului), Roxana Wrig, şi vicepreşedintele organizaţiei Eco Civica, Dan Trifu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici