Severin, exclus din grupul socialiştilor europeni. I se cere demisia din Parlamentul European

Grupul socialiştilor europeni, S&D, a anunţat, marţi, excluderea lui Adrian Severin din toate funcţiile deţinute şi îi cere acestuia să demisioneze din PE, potrivit unei declaraţii a Grupului remisă MEDIAFAX.

47 afișări
Imaginea articolului Severin, exclus din grupul socialiştilor europeni. I se cere demisia din Parlamentul European

Severin, exclus din grupul socialiştilor europeni. I se cere demisia din Parlamentul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marţi, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de corupţie, din toate poziţiile deţinute şi i-a cerut acestuia să demisioneze din Parlamentul European", se arată într-o declaraţie a grupului socialiştilor şi democraţilor din PE remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Serviciul de presă al Biroului S&D a remis agenţiei MEDIAFAX textul integral al deciziei adoptate în şedinţa de marţi.

Aceasta mai conţine trei puncte. Primul punct arată că "Biroul S&D a luat notă de faptul că Adrian Severin a trimis în cursul dimineţii o scrisoare către preşedintele Grupului anunţând demisia sa din cadrul Grupului", adăugând că, "făcând asta, el a evitat excluderea".

"Biroul a notat că Adrian Severin nu mai face parte din Grupul S&D, decizia fiind cu efect imediat", se arată în al doilea punct.

"În plus, Biroul îi cere lui Severin să demisioneze imediat din poziţia de membru al Parlamentului şi să dea înapoi mandatul către PSD", se arată în al treilea punct al deciziei Biroului S&D.

Decizia Biroului adoptată marţi va fi supusă miercuri votului tuturor celor 185 de membri ai grupului din PE.

"Independent de rezultatul anchetei din PE sau din altă parte, domnul Severin a deţinut funcţii înalte în propria ţară, dar şi pe plan internaţional, aşa că ştie foarte bine ce înseamnă responsabilitatea politică şi morală. De aceea, sper că va părăsi Parlamentul European pentru a nu afecta şi mai mult această instituţie", se arată într-o declaraţie a lui Martin Schulz anexată materialului transmis de S&D agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit unor surse PSD, la această oră grupul PSD din PE este în şedinţă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Adrian Severin trebuie să demisioneze din partid şi din Parlamentul European, fiind convins că eurodeputatul nu este victima unor conspiraţii, ci a propriilor sale erori.

Ponta a precizat că, dacă Adrian Severin nu înţelege să iniţieze aceste demersuri, chiar el va declanşa procedurile în acest sens.

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a convenit cu Martin Schulz să se retragă din grupul socialiştilor europeni, dar a adăugat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

Adrian Severin a spus că înţelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul şi de electoratul său". El a precizat că din acest motiv i-a transmis lui Martin Schulz, liderul socialiştilor din PE, că se retrage din acest grup până la finalizarea tuturor investigaţiilor care îl vizează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici