Spitalul Regional Cluj şi Autostrada Moldovei, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

  • Două proiecte importante se află pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului.
  • Este vorba despre Spitalul Regional Cluj şi Autostrada Moldovei.
  • Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa de Guvern.
390 afișări
Imaginea articolului Spitalul Regional Cluj şi Autostrada Moldovei, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

„Facem un pas important pentru construirea Spitalul Regional Cluj... Proiectul de lege va consta în aprobarea contractului de finanţare în valoare de 305 milioane de euro între România şi Banca Europeană de Investiţii, ceea ce reprezintă 67% din costul total al spitalului”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Diferenţa de 150 de milioane de euro va fi asigurată din fonduri de la bugetul de stat, a adăugat Ciucă.

Premierul a anunţat că tot în şedinţa de Guvern de joi va fi supus aprobării un proiect privitor la Autostrada Moldovei.

„Aprobăm în Guvern indicatorii tehnico economici pentru tronsonul care va lega Buzău de Focşani. Vorbim despre peste 82 de kilometri, 41 de poduri, pasaje şi viaducte, 6 noduri rutiere, parcări şi spaţii de servicii”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Proiectul este evaluat la peste 7 miliarde de lei, fondurile urmând să fie asigurate din fonduri externe nerambursabile, din PNRR, din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi din alte surse legal constituite, a precizat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici