Stare de urgenţă | Măsuri anunţate de autorităţi. Marcel Vela: Cei care vin din ţări cu cel puţin 500 de cazuri de Covid-19 se vor izola la domiciliu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat duminică, după anunţul legat de instituirea stării de urgenţă, de luni, că un grup de lucru a făcut propunerea către premier cu măsurile ce se impun. Totodată, ministrul a cerut ca deplasările să fie făcute doar dacă sunt neapărat necesare.

18482 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă | Măsuri anunţate de autorităţi. Marcel Vela: Cei care vin din ţări cu cel puţin 500 de cazuri de Covid-19 se vor izola la domiciliu

Declaraţii de presă la Ministerul de Interne, la ora 14:00

UPDATE - Marcel Vela, ministrul de Interne a făcut apel la calm şi a îndemnat oamenii să nu propage informaţii false.

„Începând de aseară, o echipă de la toate ministerele am lucrat non-stop pentru a trimite premierului pentru aprobare notă de fundamentare ce va fi prezentată preşedintelui în vedere emiterii decretului. Vreau să fac un apel a calm, este momentul să fim uniţi, toleranţi, suntem şi vom fi la datorie, starea de urgenţă ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea situaţiei", a spus ministrul.
 
Acesta a completat: „fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare şi de îmbolnăvire. Vă rog să evitaţi deplasările care nu sunt necesare, contactul cu alte persoane, informaţi-vă din surse oficiale, a mesajelor scrise de oameni inconştienţi sau care au interese obscure. Situaţia este sub control, am suspendat transporutrile din Italia, am închis şcolile, am limitat întâlnirile publice".
 
„Ştiu că presupune schimbarea modului de viaţă. Trebuie să conştientizăm că este spre binele nostru, al tuturor”, a spus ministrul.
 
Potrivit acestuia, starea de urgenţă permite autorităţilor să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea răspândirii coronavirusului.
 
În acest context, Vela a spus că una dintre măsuri presupune ca toate persoanele asimptomatice care intră în România din ţări cu cel puţin 500 de cazuri confirmate merg în izolare.
 
„Se aprobă izolarea la domiciliu pentru toate persoanele care vin din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de Covid-19, incepând de astăzi, ora 21:00, ora României”, a transmis Marcel Vela.
 
De asemenea, inspectoratele teritoriale de muncă vor verifica dacă este respectată măsura decalării programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare pe timpul deplasării la serviciu.
 
Totodată, se suspendă până în 31 martie organizarea târgurilor de maşini.
 
„Dvs. puteţi sprijini efortul nostru rămânând acasă. (...) Suntem o naţiune puternică, haideţi să arătăm împreună acest lucru”, a afirmat Vela.

România are 123 de cazuri de coronavirus. Dintre aceştia 9 oameni s-au vindecat. 2.652 de persoane sunt în carantină la nivel naţional, iar alte 14.573 de persoane sunt izolate.

MAI a transmis un nou mesaj pe Facebook în care îi roagă ce cetăţeni să stea acasă: „Vă rugăm insistent să nu ieşiti din casă decât dacă este absolut necesar Dacă trebuie să o faceţi, păstraţi o distanţă de cel puţin 2 metri faţă de alte persoane Protejaţi copiii! Evitaţi pe cât posíbil locurile de joacă”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici