Tánczos Barna: A început inspecţia barajelor. Vor fi verificate 2095 de baraje din ţară

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat marţi că a început inspecţia barajelor şi că la nivelul întregii ţări vor fi verificate 2095 de baraje, încadrate în categoriile C şi D.

364 afișări
Imaginea articolului Tánczos Barna: A început inspecţia barajelor. Vor fi verificate 2095 de baraje din ţară

Sursa foto: MediafaxFoto

„Administraţia Naţională Apele Române a început inspecţia barajelor. În urma hotărârii CNSU, în următoarele săptămâni vor fi verificate cele 2095 de baraje din ţară, încadrate în categoriile C şi D. Acestea sunt baraje de mică capacitate, de importanţă normală şi redusă”, a transmis pe Facebook ministrul Mediului.

Conform acestuia, în urma evenimentului de la Roşia Montană, s-au dispus controale la baraje în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare care ar putea avea consecinţe negative la nivelul comunităţilor.

Astfel, echipele formate din specialiştii ANAR controlează starea tehnică a barajelor şi până la data de 20 noiembrie vor prezenta un raport complet despre calitatea şi siguranţa acestor baraje.

În Alba, autorităţile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roşia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Mai mulţi localnici au fost evacuaţi, iar pompierii au început evacuarea apei din lac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici