Tăriceanu: Am acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid. Liderul interimar al PNL Satu Mare: Nu am invitat şi nu accept primirea lui Tăriceanu în organizaţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid. „Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare. Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

2301 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid. Liderul interimar al PNL Satu Mare: Nu am invitat şi nu accept primirea lui Tăriceanu în organizaţie

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii", menţionează Virgil Enătescu, în comunicatul transmis joi de PNL.

"Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră", continuă el.

Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord "cu păstrarea şi relansarea USL la Satu Mare şi de la Satu Mare".

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, în 26 februarie, demisia din PNL. El făcea parte din organizaţia PNL Sector 1. Tăriceanu menţiona atunci că în cursul acelei zile i-a telefonat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, "să accepte reluarea discuţiilor cu premierul, în sensul continuării USL", răspunsul acestuia fiind negativ.

În 11 martie, Călin Popescu Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi, el fiind susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

În 6 mai, Călin Popescu-Tăriceanu a transmis o "scrisoare deschisă către liberali", în care spunea că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

El menţiona că, "în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali", crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare.

Tăriceanu opina de asemenea, în această scrisoare deschisă, că "sunt vremuri complicate" pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că "este clar că s-a pierdut busola" şi că "asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale".

În 19 mai, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, după şedinţa Birourilor Permanente reunite în care s-a stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, că s-a abţinut la vot pentru că nu a vrut să încline balanţa într-o direcţie sau alta, din calitatea sa de indepedent.

Fostul premier din perioada 2004-2008, membru fondator al PNL, a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009.

De asemenea, a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005.

În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992
secretar executiv al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici