Tăriceanu despre o alianţă cu PSD: PNL poate şi merită să intre în Parlament pe picioarele proprii

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat, duminică, deranjat de ideea unei alianţe politice cu PSD, agreată ca soluţie de unii liberali pentru pericolul votului uninominal, menţionând că PNL poate şi merită să intre în Parlament pe picioarele proprii, nu cu ajutorul PSD.

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu despre o alianţă cu PSD: PNL poate şi merită să intre în Parlament pe picioarele proprii

Tăriceanu despre o alianţă cu PSD: PNL poate şi merită să intre în Parlament pe picioarele proprii (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat dacă împărtăşeşte opinia lui Antonescu în privinţa propunerii lui Dan Voiculescu de formare a unei alianţe PSD-PC-PNL, fostul preşedinte al PNL a menţionat că îl deranjează faptul că unii liberalii au găsit o astfle de soluţie pentru a scăpa de pericolul votului uninominal pentru intrarea în Parlament.

"Prima variantă e să rămânem singuri, fără o alianţă, avem o variantă să mergem într-o alianţă cu PSD şi de ce nu, teoretic, avem şi-o variantă să mergem cu PDL. Sigur că toate sunt teoretice. Ceea ce pe mine mă deranjează este că, în momentul de faţă, ca răspuns la pericolul pe care-l reprezintă Legea uninominalului în sistem majoritar, unii din colegii mei au găsit soluţia şi spun «Nu, domnule, facem o alianţă cu PSD, care să ne ducă la prezentarea pe liste comune şi-n felul ăsta suntem la adăpost»", a susţinut Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici