Tăriceanu, Orban, Vosganian şi Săftoiu s-au opus lui Antonescu privind alianţa cu PC

Doar patru liberali din cei peste 150 prezenţi au avut curajul să vorbească, luni, de la Delegaţia Permanentă, împotriva curentului majoritar şi a preşedintelui partidului: Călin Popescu-Tăriceanu, Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Varujan Vosganian, notează "Gândul".

73 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, Orban, Vosganian şi Săftoiu s-au opus lui Antonescu privind alianţa cu PC

Tăriceanu, Orban, Vosganian şi Săftoiu s-au opus lui Antonescu în DP privind alianţa cu PC (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Conform unor surse din PNL citate de "Gândul", Crin Antonescu a încercat să tranşeze rapid subiectul, spunând doar că Biroul Politic Central a aprobat unanim alianţa cu PC şi că îl lasă pe vicele Mihai Voicu să explice detalii tehnice ale protocolului.

"Cred că înainte de procedură, ar trebui să discutăm de oportunitatea acestei alianţe", a intervenit Tăriceanu, notează "Gândul".

Fostul premier a susţinut că alianţa nu aduce niciun beneficiu PNL: "Ce nevoie avem de PC, un partid mic, care nu face decât să se plimbe de la stânga la dreapta?!" Tăriceanu a insistat că nu este necesară o alianţă şi că PNL poate continua să colaboreze ca şi până acum cu PC.

Ludovic Orban s-a declarat şi el împotriva alianţei cu PC, apelând la o parabolă cu personaje din regnul animal: "Când un tigru şi un leu pleacă la vânătoare, nu iau cu ei şi un sconcs".

Adriana Săftoiu a vorbit, potrivit ziarului "Gândul", despre problemele de imagine ale liderului PC Dan Voiculescu, posesorul unui certificat de colaborare cu Securitate emis de către CNSAS.

Săftoiu l-a înţepat pe Antonescu, după ce, în scurtul discurs de început, acesta spusese că a luat în calcul şi faptul că Voiculescu deţine două televiziuni şi că asta va permite partidului să crească: "Atunci, decât să facem alianţă cu Voiculescu şi Antenele, mai bine să facem cu Partidul Poporului şi cu OTV. Să vedeţi atunci procente!".

Varujan Vosganian a extins discuţia la modul autoritar în care este condus PNL: "Am aflat de la televizor că faceţi această alianţă. Nici măcar conţinutul protocolului nu l-aţi discutat cu noi".

Dan Motreanu, care în final s-a abţinut, i-a cerut lui Antonescu să prezinte măcar obiectivele politice pe termen scurt şi lung ale PNL, pentru că ele nu reies din protocolul cu PC.

Antonescu a ascultat cu răbdare luările de cuvânt şi, la final, i-a executat pe răzvrătiţi, pe rând. Lui Orban şi lui Vosganian le-a dat de înţeles că nu mai contează în PNL şi că sunt, de fapt, frustraţi că nu mai au putere în partid, scrie "gândul". "D-le Vosganian, aţi intrat în Birou într-o echipă. Un gest de onoare ar fi să demisionaţi dacă sunteţi nemulţumiţi", i-a spus el direct fostului ministru din guvernarea Tăriceanu.

"Gândul" notează că Antonescu a avut cu Adriana Săftoiu "cel mai dur schimb de replici": "- "Aveţi acum probleme de conştiinţă faţă de Dan Voiculescu, după ce aţi stat atâţia ani lângă un securist nenorocit caTraian Băsescu - Nu mă luaţi pe mine cu chestii gen «Porumbacu»".

"Eu nu am văzut niciodată vreun dosar de securitate al omului ăluia", i-a replicat fosta consilieră a lui Băsescu.

Crin a închis discuţia spunându-le tuturor că îşi asumă alianţa cu PC şi că deciziile lui au fost cele care au urcat PNL în sondaje, mai notează "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici