Tăriceanu, prima reacţie după condamnarea lui Dragnea: Mi se pare nedreaptă, dar asta e decizia ÎCCJ/ Suntem pregătiţi pentru moţiune de cenzură a PNL

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a catalogat, marţi, drept nedreaptă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de a-l condamna definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

2327 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, prima reacţie după condamnarea lui Dragnea: Mi se pare nedreaptă, dar asta e decizia ÎCCJ/ Suntem pregătiţi pentru moţiune de cenzură a PNL

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie după condamnarea lui Dragnea: Mi se pare nedreaptă, dar asta e decizia ÎCCJ

"Mi se pare nedreaptă (sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea -n.r.), dar asta e decizia Înaltei Curţi", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat cum i se pare sentinţa de 3 ani şi 6 luni în cazul liderului PSD.

Tăriceanu: Suntem pregătiţi pentru moţiunea de cenzură a PNL

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat, marţi, cu colegii din ALDE despre moţiunea de cenzură pe care PNL a anunţat că o va depune până la finalul sesiunii parlamentare, precizând că ALDE este pregătit pentru demersul liberalilor.

„S-a discutat şi anunţata moţiune de cenzură a PNL. Suntem pregătiţi pentru această moţiune de cenzură. E un drept democratic pe care dacă opoziţia doreşte poate să şi-l exercite”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Încă de la începutul lunii aprilie, preşedintele PNL Ludovic Orban anunţat că după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie, liberalii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

Până în prezent Opoziţia a depus două moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, una în iunie 2018 şi alta spre finalul anului trecut. Ambele demersuri au fost respinse de Parlament. Singura moţiune de cenzură din această legislatură care a fost adoptată de Parlament a fost cea depusă PSD pentru demiterea Cabinetului Grindeanu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea va sta o perioadă de 21 de zile în carantină în Penitenciarul Rahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici