Teodor Meleşcanu: Rezolvarea conflictului din Transnistria, o prioritate pentru noi

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe al României, a declarat, marţi, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele participante la OSCE, că rezolvarea conflictului din Transnistria rămâne o prioritate pentru statul român, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

885 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu: Rezolvarea conflictului din Transnistria, o prioritate pentru noi

Teodor Meleşcanu: Rezolvarea conflictului din Transnistria, o prioritate pentru noi

Prezent la Reuniunea Informală a miniştrilor de Externe din statele participante OSCE ce a avut loc în oraşul austriac Mauerbach, Teodor Meleşcanu a reafirmat sprijinul României pentru negocierile în formatul 5+2, ”ca unic cadru ce garantează transparenţa şi legitimitatea unei soluţii durabile bazate pe respectarea deplină a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, conform principiilor agreate la nivel internaţional, inclusiv în cadrul OSCE.”

Meleşcanu a adăugat că ”agenda ameninţărilor de securitate trebuie să pornească de la reafirmarea importanţei respectării principiilor fundamentale şi a angajamentelor asumate, elemente care stau la baza arhitecturii europene de securitate.”

Teodor Meleşcanu a pledat şi pentru „aprofundarea rolului OSCE ca fundament al securităţii europene, soluţionarea conflictelor existente, prevenirea extremismului violent şi a radicalizării care conduc la terorism.”

În plus, ministrul român de Externe a avut întrevederi bilaterale şi cu omologii din Marea Britanie, Republica Moldova şi Georgia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici