Premierul Mihai Tudose a cerut simplificarea procedurilor pentru absorbţia fondurilor europene

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, miercuri, miniştrilor Dezvoltării şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, să pregătească, cu prioritate, până la 20 septembrie 2017, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbţia fondurilor europene.

1105 afișări
Imaginea articolului Premierul Mihai Tudose a cerut simplificarea procedurilor pentru absorbţia fondurilor europene

Premierul Mihai Tudose a cerut simplificarea procedurilor pentru absorbţia fondurilor europene

Premierul Mihai Tudose a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, şi cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, după întrevederile avute la Bruxelles cu mai mulţi oficiali europeni. Şeful Executivului a cerut celor doi miniştri să pregătească, cu prioritate, până la 20 septembrie 2017, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbţia fondurilor europene”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Mihai Tudose a spus că va urmări personal tot acest efort de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene.

Avem nevoie de aceşti bani pentru a susţine creşterea economică. Miniştrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel încât să recuperăm întârzierile”, a subliniat prim-ministrul Mihai Tudose.

De asemenea, premierul a cerut miniştrilor Shhaideh şi Plumb să se asigure că procedurile necesare pentru începerea construcţiei celor trei spitale regionale pot fi finalizate până la sfârşitul acestui an, astfel încât lucrările să înceapă de anul viitor, conform celor discutate şi marţi la Bruxelles.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu care a discutat, printre altele, despre absorbţia fondurilor europene, Mihai Tudose precizând că va trimiste Comisiei Europene o listă cu lucruri care trebuie să fie simplificate pentru reducerea birocraţiei, respectiv pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici