Premierul Tudose a solicitat sprijinul Marii Britanii pentru admiterea României în OCDE/ Theresa May i-a scris premierului României

Premierul Mihai Tudose a solicitat marţi, prin intermediul ambasadorului Regatului Unit, sprijinul Marii Britanii pentru admiterea României în Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)

1154 afișări
Imaginea articolului Premierul Tudose a solicitat sprijinul Marii Britanii pentru admiterea României în OCDE/ Theresa May i-a scris premierului României

Theresa May i-a scris premierului României

De asemenea, în contextul Brexit, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat că Executivul îşi doreşte "să lucreze îndeaproape cu Marea Britanie, astfel încât drepturile românilor care studiază, muncesc şi trăiesc în Regat să fie respectate şi protejate, iar relaţiile economice bilaterale să se ridice la nivelul colaborării politice excelente dintre cele două state".

"Marea Britanie este şi va rămâne un partener şi prieten al României. Am încredere că vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectaţi de Brexit. În acelaşi timp, România oferă un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilităţi fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relaţiilor economice", a afirmat şeful Executivului, citat într-un comunicat.

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, i-a înmânat premierului Tudose o scrisoare de felicitare, din partea omologului său britanic, Theresa May.

Diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană, şi a apreciat contribuţia comunităţii de români pentru societatea britanică. "Românii care lucrează, studiază şi trăiesc în Marea Britanie sunt bineveniţi. În Regatul Unit ajung cei mai buni studenţi români, lucrează medici şi ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastră", a afirmat ambasadorul Paul Brummell.

Potrivit surselor citate, diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici