Timişoara: Bărbat care a strigat din maşină "Jos comuniştii", huiduit de susţinătorii lui Geoană

Un bărbat care trecea, marţi, cu maşina prin faţa Primăriei Timişoara, unde Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat un parteneriat, a strigat "Jos comuniştii", fiind huiduit de cei aproximativ 60 de susţinători ai lui Geoană adunaţi în faţa instituţiei.

50 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Bărbat care a strigat din maşină "Jos comuniştii", huiduit de susţinătorii lui Geoană

Timişoara: Bărbat care a strigat din maşină "Jos comuniştii", huiduit de susţinătorii lui Geoană (Imagi: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

În timp ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Gheorghe Ciuhandu şi Klaus Iohannis erau în Primăria Timişoara, în faţa instituţiei s-au adunat aproximativ 60 de susţinători ai candidatului PSD, purtând pelerine roşii cu simbolurile partidului şi pancarte pe care scrie "Mircea Geoană - preşedinte".

La un moment dat, un bărbat care a trecut cu maşina prin faţa instituţiei a strigat "Jos comuniştii", fiind imediat huiduit de susţinătorii lui Mircea Geoană.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Înaintea semnării documentului, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a afirmat că aceia care îl votează pe Traian Băsescu trebuie "să ştie că votează comunismul, şi nu viceversa".

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă ar fi fost aplicată Proclamaţia de la Timişoara "am fi fost departe acum", iar dacă punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui să iasă din politică ar fi Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Radu Sârbu a declarat că acordul semnat cu PSD, numit "pentru reconciliere naţională", prevede îndemnul la adresa susţinătorilor şi simpatizanţilor partidului de a vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru Mircea Geoană.

Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că România este "divizată" şi că îşi doreşte să reuşească reunificarea societăţii româneşti, prin abordarea echipei care are proiecte, în timp ce Mircea Geoană a relatat un fragment dintr-o discuţie cu Nelson Mandela, în care l-a întrebat pe acesta în legătură cu perioada comunistă, iar răspunsul a fost că "înainte de a condamna trebuie să ierţi".

"Sunt un om care crede cu tărie că a venit clipa să facem un efort de reconciliere naţională", a mai spus liderul PSD, reiterând hotărârea de a avea un Guvern până de Crăciun, condus de un premier independent, în persoana lui Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici