Tinerii liberali au aplaudat, la Gala TNL, în semn de solidaritate cu Cristian Anghel

Tinerii liberali reuniţi, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, la Gala premiilor TNL, au aplaudat, în picioare, în semn de solidaritate faţă de fostul primar de la Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat la doi ani şi şase luni, cu executare.

67 afișări
Imaginea articolului Tinerii liberali au aplaudat, la Gala TNL, în semn de solidaritate cu Cristian Anghel

Tinerii liberali au aplaudat, la Gala TNL, în semn de solidaritate cu Cristian Anghel (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

Propunerea de a da un semn de solidaritate faţă de Cristian Anghel a fost făcută de senatorul liberal Cristian Ţopescu, în calitate de prezentator al Galei premiilor TNL.

Ţopescu a prezentat primul premiu decernat la cea de-a cincea ediţie a Galei premiilor TNL, privind cel mai important eveniment naţional, care a fost câştigat de "Şcoala politica Gh. Brătianu", a TNL Maramureş.

În condiţiile în care s-a vorbit despre Maramureş, Ţopescu a propus tinerilor liberali un moment de solidaritate faţă de primarul de la Baia Mare, Cristian Anghel.

Propunerea lui Ţopescu a fost primită cu aplauze de tinerii liberali, care s-au ridicat în picioare.

Primarul municipiului Baia Mare Cristian Anghel (PNL) a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. De asemenea, judecătorii au pus sechestru pe bunurile primarului, acesta având de plătit Primăriei Baia Mare un prejudiciu de aproximativ 394.000 de euro. Prin aceeaşi sentinţă, primarului i-au fost interzise mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

Cristian Anghel a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Baia Mare, prin ordin al prefectului.

Anghel este unul dintre cei mai longevivi primari din România, de la 1 mai 1993 conducând neîntrerupt administraţia locală din Baia Mare.

Cu excepţia primului mandat, când a candidat ca independent, deşi era liberal, acesta a fost tot timpul reprezentantul PNL. El a demisionat din PNL la câteva zile după ce a fost condamnat la închisoare. Cristian Anghel a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL în mandatul de un an al lui Crin Antonescu la şefia PNL şi a fost preşedintele filialei Maramureş a partidului.

Cristian Anghel a demisionat din PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici