Tony Blair, în vizită la Bucureşti. Fostul premier britanic a venit la Guvern pentru o discuţie cu Ponta. Premierul confirmă întâlnirea

Fostul prim-ministru britanic Tony Blair, aflat la Bucureşti, a venit, vineri dimineaţa, la Palatul Victoria, pentru o întrevedere cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Ulterior, premierul român a confirmat întâlnirea.

3468 afișări
Imaginea articolului Tony Blair, în vizită la Bucureşti. Fostul premier britanic a venit la Guvern pentru o discuţie cu Ponta. Premierul confirmă întâlnirea

Tony Blair, în vizită la Bucureşti. Fostul premier britanic a venit la Guvern pentru o discuţie cu Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE - Ponta confirmă întâlnirea cu Blair: Am vorbit despre ce crede el că este bine să fac

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a confirmat că s-a întâlnit, vineri, cu fostul prim-ministru britanic Tony Blair, precizând că a discutat despre situaţia actuală şi despre ce crede acesta că este bine ca el să facă în continuare, după alegerile prezidenţiale pierdute în faţa lui Klaus Iohannis.

"Am discutat ce am discutat şi cu alţi oameni pe care-i consider prieteni din afara ţării, prim-miniştri sau foşti prim-miniştri: despre situaţia actuală şi despre ce cred ei că ar fi bine să fac. Am vorbit despre ce este de făcut în viitor, mă bazez pe oameni cu experienţă pentru a încerca să identific acele elemente care ţin de agenda 2015-2016", a spus Ponta.

Ultima întâlnire a celor doi a fost în octombrie anul trecut, tot la Bucureşti, după ce în vara aceluiaşi an cei doi au mâncat împreună la un restaurant din apropierea sediului PSD.

Şeful Guvernului declara atunci că a discutat cu Blair despre ce se va întâmpla în Europa şi că a primit multe sfaturi bune.

Ponta a adăugat că Tony Blair rămâne modelul său în politică, mai ales după câte sfaturi bune a primit din partea acestuia.

Tony Blair este în prezent emisar al Cvartetului (Rusia, Statele Unite, UE, ONU) pentru Orientul Mijlociu, fiind însărcinat de către secretarul de stat american John Kerry să elaboreze un plan economic pentru dezvoltarea turismului şi atragerea investiţiilor private în Cisiordania.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici