Traian Băsescu despre sentinţa lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, vineri, cu privire la decizia ÎCCJ în cazul liderului PSD Liviu Dragnea, că ''este mult mai grav'' să furi voturi decât să dai pui, afirmând că nu este o supriză ca la PSD să candideze politicieni puşi sub urmărire penală sau condamnaţi.

2264 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu despre sentinţa lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui

Traian Băsescu despre sentinţa lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

''Partidele au fiecare valorile lor. La PSD nu este nicio surpriză că cei urmăriţi penal şi condamnaţi candidează.(…) Sancţiunea nu pot să o iau decât aşa cum este'', a afirmat Băsescu.

El a susţinut că este mult mai grav să furi voturi decât să dai pui, adăugând că la referendum s-au furat până la 2 milioane de voturi.

''Când în România au fost politicieni care au fost condamnaţi pentru că au dat pui...este mult mai grav atunci când furi voturi'', a conchis fostul şef de stat, aluzie la cazul fostului deputat PMP Florin Popescu, care a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care era judecat pentru că a cerut şi a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill pe care le-a distribuit alegătorilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici