Traian Băsescu, audiat ca martor la Parchetul General în dosarul privind retrocedarea unor imobile - surse

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că acesta are calitatea de martor şi că este vorba de dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

922 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, audiat ca martor la Parchetul General în dosarul privind retrocedarea unor imobile - surse

Train Băsescu, AUDIAT ca martor la Parchetul General în dosarul privind retrocedarea unor imobile - surse

"Nu există niciun act ilegal semnat de mine", a declarat Traian Băsescu, la intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte a fost citat să se prezinte pentru audieri, în calitate de martor, în dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

Pe 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda, decizia fiind definitivă.

Ioana Preda a declarat, la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 - 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulţi ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici