Tudose: IGSU va primi dotări în valoare de 600 de milioane de euro

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va primi dotări de 600 de milioane de euro în următorii doi-trei ani, în baza unui program finanţat din fonduri europene.

151 afișări
Imaginea articolului Tudose: IGSU va primi dotări în valoare de 600 de milioane de euro

"Este vorba despre materializarea unei discuţii pe care am avut-o cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul Raed Arafat, plecând de la primul proiect, ce facem repede şi am ajuns, împreună, la decizia să fim înţelepţi - să nu ne mai cârpim şi în fiecare an să luăm câte ceva şi să fie un never ending story. Vă spun acum, suma este de 600 de milioane de euro. După ce ne-am revenit din şocul sumei am început să lucrăm, după două zile i-am dat vestea bună domnului doctor Raed Arafat că am găsit soluţia", a declarat premierul Mihai Tudose.

Programul va începe în două săptămâni şi se va desfăşura pe o durată de doi-trei ani. Cea mai mare parte a banilor necesari vor fi alocaţi de Uniunea Europeană, însă va exista şi o contribuţie mică din partea statului român.

"Banii, practic, îi vom avea imediat. (...) Nu este pe stoc tot ce este pe lista de cumpărături a ministerului. Va trebui să facem comandă, dar pentru unele începem imediat, începem de anul acesta. Chiar este păcat să avem nişte oameni minunaţi, e un sistem creat care chiar funcţionează, să nu fim în stare să-i dăm şi dotarea", a afirmat premierul Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici