Turcan: PDL are o problemă de imagine la nivelul întregii ţări

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat vineri că partidul "are o problemă de imagine la nivelul întregii ţări", şi, dacă până acum PDL s-a concentrat pe susţinerea măsurilor guvernamentale, a venit momentul să se preocupe de creşterea şanselor la alegerile din 2012.

30 afișări
Imaginea articolului Turcan: PDL are o problemă de imagine la nivelul întregii ţări

Turcan: PDL are o problemă de imagine la nivelul întregii ţări (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Turcan a declarat, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca alegerile din interiorul partidului să aducă o "dezbatere de idei", care să aibă ca rezultat creşterea şanselor PDL de a câştiga alegerile din 2012.

"Sper ca această competiţie în rândul partidului să fie de maxim fair play şi o competiţie care să aducă o dezbatere de idei privind modernizarea partidului şi creşterea şanselor pe care PDL le are pentru a câştiga alegerile în 2012. Dacă până acum ne-am concentrat pe susţinerea măsurilor guvernamentale, este momentul să ne concentrăm pe activitatea PDL, de acum încolo, pentru a ne creşte şansele la alegerile din 2012", a spus Turcan.

Potrivit acesteia, "derapajele" PDL din ultima perioadă au scăzut încrederea oamenilor în partid, iar membrii acestuia ar trebui să conştientizeze problema şi să încerce să o rezolve.

"A fost un moment dificil de reforme economice. PDL a susţinut tot pachetul de măsuri de redresare a economiei, dar au fost şi unele derapaje care, evident, au scăzut încrederea oamenilor în PDL. În acest context, cred că ar fi o greşeală din partea noastră să nu vedem, în ceea ce presupune imagine publică a PDL, dacă avem unele probleme, iar dacă avem să încercăm să le corectăm. Modernizarea partidului, întinerirea, împrospătarea echipei de lideri, la nivel naţional al PDL, poate să reprezinte o soluţie pentru a creşte credibilitatea PDL în ochii cetăţenilor. E absolut necesar ca atunci când ai nişte probleme de imagine să le conştientizezi şi să le corectezi. Asta trebuie să aducă, în primul rând, dezbaterea din interiorul PDL", a afirmat Turcan.

Întrebată dacă PDL are o problemă de imagine la nivelul judeţului Sibiu, Turcan a răspuns că "PDL are o problemă de imagine la nivelul întregii ţări".

"Această problemă de imagine este relevată şi de scăderea în sondaje. Dacă noi am spune că am scăzut în sondaje pentru că cetăţenii au ceva cu noi, ne-am îmbăta cu apă rece. Evident că avem nişte probleme de imagine. În primul rând, acestea se datorează efectului măsurilor impopulare, dar şi unor greşeli pe care le-am făcut. Cred că orice partid responsabil trebuie să se uite la el însuşi şi să vadă dacă a făcut greşeli şi dacă poate corecta ceva. Acest lucru este valabil şi în Sibiu, şi în Galaţi, şi peste tot. Este o problemă generalizată a partidului", a spus Turcan.

Întrebată cum comentează declaraţia secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, care a spus, în urmă cu o săptămână, la Sibiu, că Vasile Blaga "nu va avea curajul" să candideze împotriva lui Emil Boc, Turcan a răspuns că Blaga va candida şi acest lucru garantează competiţia în rândul partidului.

Turcan şi-a reafirmat sprijinul pentru candidatura lui Emil Boc la funcţia de preşedinte al partidului şi a spus că, în urma unei discuţii cu acesta, va decide dacă va candida sau nu la alegerile din interiorul partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici