Turcescu: AEP a reglementat aberant publicitatea online. Am cerut lămuriri asupra Ghidului AEP. Nu am o problemă să merg în campanie cu Băsescu

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a declarat, vineri, că reglementările AEP privind publicitatea candidaţilor în mediul on-line sunt ''aberante'', afirmând că Anexa 12 din Ghidul AEP, în baza căreia se rambusează banii cheltuiţi pentru publicitatea online, este ''halucinantă".

777 afișări
Imaginea articolului Turcescu: AEP a reglementat aberant publicitatea online. Am cerut lămuriri asupra Ghidului AEP. Nu am o problemă să merg în campanie cu Băsescu

Turcescu: AEP a reglementat aberant publicitatea online. Am cerut lămuriri asupra Ghidului AEP (Imagine Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

''Atrag atenţia asupra unei situaţii extrem de grave şi care va avea consecinţe dacă nu se iau măsuri de reparare a acestei speţe. (…) Dacă în ceea ce priveşte afişajul stradal, materialele tipărite lucrurile par să fie destul de clare, problema bizară, nemaintâlnită până acum, este publicitatea în mediul on-line. Sunt convins că legiuitorul şi AEP au avut intenţii bune dar, din păcate s-a ajuns ajuns la o situaţie aberantă pe care o reclam public. Potrivit articolului 32, alineatul 3, punctul d), pentru a obţine la finalul campaniei rambursarea sumelor cheltuite potrivit legii pentru publuicitate în mediul online toţi cei care vor solicita acest lucru vor fi obligaţi să completeze o declaraţie privind adresa de internet unde materialul de propagandă electorală a fost afişat, datele între care acesta a fost postat din partea proprietarului site-ului, conform modelului prevăzut în anexa nr 12. Anexa 12 este un document halucinant din multe puncte de vedere'', a spus candidatul PMP.

Potrivit documentului înaintat către AEP, în ceea ce priveşte ''întocmirea unui raport de necesitate şi oportunitate pentru fiecare material, articol, serviciu din campania electorala'', PMP a solicitat ''articolul din lege unde se prevede această cerinţă, formatul acceptat în cazul în care acesta este necesar''.

Cât priveşte publicitatea online, PMP a subliniat că este imposibilă contabilizarea codul de înregistrare al site-ului, nume prenume sau denumirea site-urilor şi obţinerea stampilelor ''care oricum nu mai sunt cerute'', afirmând că prin folosirea Google Adwords şi Facebook Adwords ''acestea se pot ridica la nivelul sutelor sau miilor''.

''Publicitatea online: în acest caz dacă se lucrează în campanie cu Google Adwords şi Facebook Adwords - prin urmare distribuirea bannerelor online făcându-se prin aceste programe - nu putem cere prin aceste programe completarea formularului 12 pentru fiecare apariţie a bannerelor sau spoturilor difuzate pe site-urile agreate. Factura este emisă de Google sau Facebook. Dacă se lucrează cu o firmă care realizează aceste servicii poate completa anexa 12 doar cu datele proprii şi cu site-urile unde se vor difuza materialele, fiind imposibil să contabilizam codul de înregistrare al site-ului, nume prenume sau denumirea site-urilor, ştampile etc. (care oricum nu mai sunt cerute) când acestea se pot ridica la nivelul sutelor sau miilor. Putem însă să trecem adresa de internet a site-urilor unde vor apărea bannerele noastre publicitare'', se arată în documentul înaintat AEP.

PMP a mai transmis AEP că formaţiunea consideră că producţia unui alt spot pentru online ridică nejustificat costurile campaniei candidatului.

''Ni s-a comunicat că nu avem voie să folosim acelaşi videoclip al candidatului la TV şi în mediul online. Este vorba să avem contracte de difuzare diferite sau că producţiile video trebuiesc să fie diferite? Credem că producţia unui alt spot ridică nejustificat costurile campaniei candidatului şi că în orice campanie urmărim optimizarea acestora'', se arată în documentul citat.

PMP a cerut AEP să mai explice ''dacă staff-ul de campanie care însoţeşte candidatul la întâlnirea cu alegătorii are voie să fie branduit cu însemnele partidului şi ale candidatului''.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a declarat, joi, că nu are ''nicio problemă'' în a merge în campanie cu Traian Băsescu, însă i-ar fi ''extrem de greu'' să iasă în stradă cu Liviu Dragnea, afirmând că trebuie aşteptat ca justiţia să se pronunţe în cazul lui Traian Băsescu.

''Preşedintele PMP este domnul Traian Băsescu. În momentul în care am intrat în PMP eram conştient cum sunt şi acum cine este preşedintele partidului. Preşedintele Traian Băsescu se bucură de susţinerea membrilor PMP în funcţia de preşedinte al partidului. Mi-ar fi fost foarte greu în această campanie electorală să mă afişez lângă domnul Dragnea, mi-ar fi fost extrem de greu să ies lângă domnul Dragnea pe străzile Bucureştiului'', a afirmat Turcescu, întrebat dacă se va afişa cu Traian Băsescu în campania electorală, în contextul în care fostul preşedinte a fost pus sub acuzare.

El a subliniat că ''Traian Băsescu a fost patru ani primarul Capitalei'' şi nu are ''nici un fel de problemă în a merge cu domnia sa dacă va dori să participe, când va dori, la acţiunile electorale pentru a vorbi despre Capitala României''.

Turcescu a spus că nu se teme că imaginea sa va fi afectată de faptul că Traian Băsescu este suspect.

''Nu mă tem de nimic şi mai mult decât atât (…) cred că trebuie să aşteptăm să se pronunţe justiţia. Deci, există situaţii, am văzut cu toţii în această ţară, oameni acuzaţi, cu dosare deschise, mers în instanţă, care au câştigat procesul, care au fost achitaţi, care au primit şi despăgubiri pentru felul în care au fost anchetaţi sau au fost duşi la un moment dat în faţa justiţiei. Până la o decizie definitivă a instanţei despre asta este vorba'', a precizat Turcescu.

Întrebat dacă va fi un primar mai bun decât Traian Băsescu, Robert Turcescu a răspuns că vrea să fie ''cel mai bun primar''.

Candidatul PMP a susţinut că sunt trei primari care au imprimat o viziune Bucureştiului, Pache Protopopescu, Dem I. Dobrescu şi Traian Băsescu.

Robert Turcescu a adăugat că îşi doreşte doar două mandate la Primăria Capitalei, afirmând că nu va rămâne mai mult în funcţia de primar general pentru că este nevoie de forţe proaspete.

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, că Traian Băsescu este cercetat pentru spălare de bani, faptă care ar fi fost comisă în perioada octombrie 2000 - mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici