UDMR va depune un proiect în Parlament în sprijinul celor pe care băncile îi evacuează din locuinţe

UDMR va depune un proiect în Parlament în sprijinul persoanelor pe care băncile ar urma să le evacueze din locuinţe, din cauza neplăţii datoriilor, iniţiativa vizând posibilitatea ca autoriăţile locale să cumpere apartamentele respective şi să le închirieze apoi celor aflaţi în aceste situaţii.

248 afișări
Imaginea articolului UDMR va depune un proiect în Parlament în sprijinul celor pe care băncile îi evacuează din locuinţe

UDMR va depune un proiect în Parlament în sprijinul celor pe care băncile îi evacuează din locuinţe (Imagine: Shutterstock)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii băncilor din municipiu şi cu cetăţeni care au datorii la bănci şi nu le mai pot onora, astfel că ar putea fi evacuaţi din locuinţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antal a afirmat că a elaborat un proiect pentru a proteja familiile care nu îşi pot plăti datoriile la bănci nu din cauza neglijenţei, ci din motive obiective, proiect pe care parlamentarii UDMR îl vor depune săptămâna viitoare în Parlament.

"În România sunt zeci de mii de familii care se află în prag de evacuare de către bănci. (...) Dacă nu luăm măsuri, începând cu 1 martie va începe acest proces de evacuare, ceea ce va duce inclusiv la prăbuşirea pieţei imobiliare din România", a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, soluţiile pentru rezolvarea acestei probleme trebuie găsite la nivel central, în condiţiile în care este vorba despre o situaţie întâlnită în întreaga ţară.

Proiectul iniţiat de Antal prevede posibilitatea ca primăriile să cumpere apartamentele din care sunt evacuaţi oamenii, în cazul în care băncile ar fi dispuse să le vândă la preţuri acceptabile, pentru ca apoi să le închirieze foştilor proprietari aflaţi în acele situaţii dificile.

"Nu vorbim de vile şi case, ci de apartamente. Propunerea este ca în cazul în care o autoritate publică locală cumpără o locuinţă de la o bancă, locuinţa respectivă devine proprietatea publică a autorităţii locale şi poate fi dată în chirie familiei evacuate", a spus primarul din Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici