Udrea: Băsescu ne-a spus "Dacă nu puteţi impune măsurile, mergeţi în opoziţie, nu mă încurcaţi"

Ministrul Dezvoltării, liderul PDL Elena Udrea, a declarat, într-un interviu pentru "România Liberă", că preşedintele Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor, la Snagov, că pot trece în opoziţie dacă nu pot sau nu vor să susţină măsurile de austeritate.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea: Băsescu ne-a spus "Dacă nu puteţi impune măsurile, mergeţi în opoziţie, nu mă încurcaţi"

Udrea: Băsescu ne-a spus "Dacă nu puteţi impune măsurile, mergeţi în opoziţie, nu mă încurcaţi" (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele a spus la Snagov că nu trebuie să ţinem ocupate două funcţii: la Guvern şi la partid, pe principiul că, dacă nu iese una, poate iese cealaltă. Fiecare trebuie să aibă rolul lui: unii la conducerea partidului, alţii la guvernare. Recomandările preşedintelui sunt legate de ocazia pe care acesta o are să pună în aplicare reformele despre care a vorbit, acum are un Guvern care-i poate fi partener. Traian Băsescu ne-a spus, încă de data trecută: «Nu este obligatoriu să staţi la guvernare, dacă nu vreţi sau nu sunteţi în stare să impuneţi aceste măsuri, nu mă încurcaţi. Mergeţi în opoziţie şi lăsaţi-mă să fac un Guvern capabil să scoată ţara din criză». «Nu mă încurcaţi», chiar aşa ne-a spus. Partidul trebuie să înţeleagă că reforma se face, nu se discută", a spus Udrea, citată de România Liberă.

Udrea a spus că există într-adevăr o nemulţumire a unor parlamentari faţă de unii miniştri, "dar la Snagov nu s-au vehiculat nume".

"Preşedintele ne-a mai spus că partidul trebuie să aibă propria lui viaţă şi să nu se confunde cu guvernarea, mai ales în această perioadă grea. Având în vedere măsurile dure pe care le-a luat Guvernul, e bine ca partidul să nu fie o anexă a Guvernului", a mai spus Udrea.

Întrebată dacă, în viitor, Emil Boc va rămâne la Guvern, iar partidul îşi va găsi un nou preşedinte, Udrea a replicat: "Poate fi şi aşa. Cine este membru al Guvernului nu trebuie să aibă funcţii executive în partid. Eu am anunţat că nu vreau să fiu unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi care ar urma să conducă partidul după alegeri, fiindcă am foarte multă treabă la minister şi nu m-aş putea ocupa serios de ambele".

Ea a menţionat că purtători de mesaje pentru partid pot fi Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Valeriu Stoica.

Întrebată dacă cei care au votat împotriva Guvernului la moţiune vor fi excluşi din PDL, Udrea răspuns: "Ar trebui să plece. Sunt unii care au greşit, dar cei care au votat cu ostentaţie împotrivă trebuie să plece: un partid nu stă în genunchi în faţa unui om. Nici nu vă imaginaţi câtă lume a muncit pentru ca Teo Trandafir să ajungă deputat. N-a fost corect ce a făcut".

Întrebată dacă imaginea partidului s-ar îmbunătăţi dacă Blaga, Videanu şi Berceanu ar face câţiva paşi înapoi, după ce preşedintele le-a făcut reproşuri, Udrea a spus că nu este ea în măsură să vorbească despre imaginea acestora.

Ea a mai spus că este prea devreme să candideze la şefia partidului. Udrea a precizat că în zece ani România ar putea fi pregătită să aibă o femeie preşedinte, "dar trebuie să apară şi femeia care să intre într-o cursă care se transformă adesea într-un război murdar".

Întrebată dacă există cineva în partid care ar putea prelua rolul lui Traian Băsescu, Udrea a răspuns: "Nu. Nu putem spera să fim atât de norocoşi să găsim tot în PDL şi imediat încă un Traian Băsescu (...) Încercăm să ne descurcăm fără Traian Băsescu. E nevoie de un om foarte puternic. Partidul e mare, nu a avut timp să se omogenizeze, are mulţi parlamentari aleşi uninominal, mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene şi e foarte greu să fie puşi să lucreze împreună. Principala calitate va trebui să fie autoritatea, apoi, bineînţeles, să aducă un plus de valoare partidului".

Întrebată dacă există altcineva în afară de Blaga şi Videanu care să aibă autoritate în partid, Udrea a răspuns: "Cea mai mare autoritate în partid trebuie să o aibă preşedintele acestuia (...) Dacă nu ar fi atât de ocupat cu problemele guvernării, Emil Boc sigur s-ar putea îngriji mai mult de partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici