Udrea: Competiţia în PDL trebuie dusă cu onestitate şi până la capăt, cred că voi câştiga

Liderul PDL Elena Udrea afirmă, potrivit RFI, că în PDL competiţia trebuie trebuie dusă "cu onestitate şi până la capăt" şi că ea va câştiga, adăugând că abordarea preşedintelui Băsescu seamănă cu ceea ce gândesc foarte mulţi dintre membrii şi liderii formaţiunii.

391 afișări
Imaginea articolului Udrea: Competiţia în PDL trebuie dusă cu onestitate şi până la capăt, cred că voi câştiga

Udrea: Competiţia în PDL trebuie dusă cu onestitate şi până la capăt, cred că voi câştiga (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto Arhiva)

Întrebată dacă se simte sprijinită de preşedintele Traian Băsescu în cursa pentru şefia partidului, Elena Udrea a răspuns: "Nu neapărat. Abordarea domnului preşedinte seamănă foarte mult cu ceea ce gândesc foarte mulţi dintre membri de partid, foarte mulţi dintre liderii Partidului Democrat Liberal şi cred că asta este cel mai important. Seamănă foarte mult cu ce gândeşte o parte importantă dintre cei din presă, din societatea civilă, dintre cei care sunt atenţi la viaţa politică şi anume că PDL se află într-un moment de cotitură, într-un moment de răscruce, în care trebuie să se regândească, să se reconstruiască. Ceea ce se întâmplă acum ne arată dacă PDL continuă să fie lipsit de energie, de direcţie, de perspectivă, aşa cum există percepţia că e astăzi, nu va avea un viitor politic şi în nici un caz nu va mai putea fi un partid care să poată să câştige alegerile".

Elena Udrea declară că "această competiţie trebuie dusă cu onestitate şi până la capăt, pentru binele partidului (...)".

"Cred că voi câştiga aceste alegeri, pentru că eu consider că am mai multă forţă şi mai multă determinare să lupt cu actuala putere, am o experienţă de război politic cu adversarii, de-a lungul celor opt ani de când fac politică şi îmi doresc ca PDL să ajungă în această epocă pe care eu o numesc epoca post-Traian Băsescu a partidului, să ajungă să fie capabil să câştige alegeri, fără un lider providenţial, pentru că nu mai are un astfel de lider", a spus Udrea, citată de RFI.

Întrebată pe ce se bazează moţiunea ei, Udrea a răspuns: "Întoarcerea partidului către electoratul care a votat cu Partidul Democrat Liberal şi cu Traian Băsescu în 2000, în 2004, în 2007, în 2009, dar nu a mai votat în 2012 şi aici mă refer în primul rând la întoarcerea la electoratul în jurul vârstei de 40 de ani, electoratul care avea 18 ani la Revoluţie, care s-a format în această democraţie, care a înţeles şi funcţionează în principiile economiei de piaţă, un electorat care cred că ne-a reprezentat şi pe care l-am reprezentat mult timp şi pe care l-am pierdut pe drum, când am început să devenim din ce în ce mai mult un partid care semăna cu Partidul Social Democrat, de exemplu".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, "aşa cum se produce acum".

Întrebat despre şansele Elenei Udrea la Convenţia PDL, Băsescu a spus: "Mi-e foarte greu să vă spun, eu recunosc că într-o competiţie cinstită poate avea. Într-una aranjată, mai bine nu mai fac Convenţia. Dacă va fi aranjată, îi recomand mai bine să se retragă. Dacă va constata că e aranjată, aşa cum se produce acum".

Întrebat dacă recunoaşte că Vasile Blaga are mai multe şanse la Convenţie, preşedintele a răspuns: "Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, dacă se face o Convenţie aranjată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici