Udrea, după apariţia unor fotografii cu ea şi cu Alina Bica la Paris: Filaj al serviciilor/ Bica solicită CSM să facă verificări privind pozele - FOTO

Elena Udrea a declarat, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica şi cu fosta şefă a CNI, Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

6327 afișări
Imaginea articolului Udrea, după apariţia unor fotografii cu ea şi cu Alina Bica la Paris: Filaj al serviciilor/ Bica solicită CSM să facă verificări privind pozele - FOTO

Udrea, după apariţia unor fotografii cu ea şi cu Alina Bica la Paris: Filaj al serviciilor (Imagine:http://joscenzura2014.wordpress.com)

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în week endul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

GALERIE FOTO

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

De asemenea, ea a anunţat că va da în judecată hotelul.

"Întâmplător, în acel weekend, trei femei având o relaţie bună de amiciţie erau la Paris, au fost fotografiate în mod profesionist. Este evident pentru toată lumea că e vorba de un filaj al serviciilor secrete, care s-au obosit pe cheltuiala statului român să supravegheze trei femei aflate într-un weekend privat. Au stat după noi şi ne-au fotografiat timp de 48 de ore", a susţinut Udrea, care a arătat că pe Ana Maria Topoliceanu o ştie de 20 de ani, iar Alina Bica "era în trecere prin Paris, mergea la o întâlnire oficială la Haga".

Ea a arătat că nu înţelege "care este relevanţa acestei situaţii" ca la nouă luni de la acel weekend din februarie aceste fotografii să apară pe un site neasumat.

"Modul în care aceste fotografii sunt făcute de la distanţă, profesionist, cu aparatură de specialitate şi de sus este clar că nu poate fi vorba de paparazzi, suntem fotografiate din maşină, de peste drum de hotelul în care am locuit. Toate aceste fotografii arată că cei care le-au făcut sunt profesionişti", a adăugat Elena Udrea.

Ea a susţinut că, mai mult decât atât, s-au cerut facturi de la hotelul la care a stat şi că aceste facturi nu puteau fi date decât unor instituţii care le-au cerut.

"Aceste fotografii au fost cerute în data de 29.09 după ce mi-am depus candidatura la Preşedinţia României. Deci, fotografiile s-au făcut în week-endul de Valentine's Day în 13 februarie 2014, iar nota de la recepţia hotelului a fost cerută în 29.09.2014. Evident că niciun ziarist nu ar fi ţinut aceste fotografii la secret nouă luni de zile", ar mai fi spus Elena Udrea.

Udrea a mai susţinut că este vorba de "o colaborare între reprezentanţi ai serviciilor secrete".

"Aici este vorba despre o colaborare între reprezentanţi ai serviciilor secrete", a spus Udrea.

De asemenea, preşedintele PMP a arătat că informaţiile apărute în România pe "un site neasumat şi care nu mai există deja" ar fi "o lucrătură tipică serviciilor", "justificată de interesul celor care sunt în competiţie, dar şi al celor care stau în spatele lor". "În spatele lui Ponta şi Iohannis stau nu doar două structuri înţesate de oameni corupţi, ci şi reprezentanţi ai serviciilor secrete, care au ales să joace în mod ocult în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Miza o reprezintă voturile Elenei Udrea", a susţinut Udrea.

Fotografii cu Elena Udrea, şefa DIICOT, Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Anamaria Topoliceanu au fost difuzate joi, pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat şi facturi din timpul şederii la Paris. După ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost şters.

Bica solicită CSM să facă verificări privind pozele în care apare împreună cu Udrea

Şefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind imaginile apărute pe internet în care apare alături de Elena Udrea, precizând că nu comentează aspecte ce ţin de viaţa privată, din timpul unui concediu de odihnă.

"Procurorul şef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul şef al DIICOT a solicitat astăzi (joi - n.r.) Consiliului Superior al Magistraturii  să declanşeze, de îndată, - prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici