Udrea: N-am urcat pe scena referendumului pentru că asta a fost strategia de comunicare a conducerii PDL. La alegeri am luat de două ori scorul lui Blaga

Liderul PDL Elena Udrea, candidat la şefia partidului, răspunde acuzaţiilor lui Vasile Blaga afirmând că nu a urcat pe scenă în campania pentru referendum pentru că aceasta a fost strategia de comunicare a conducerii, precizând că la alegeri ea a avut dublul scorului obţinut de preşedintele PDL.

687 afișări
Imaginea articolului Udrea: N-am urcat pe scena referendumului pentru că asta a fost strategia de comunicare a conducerii PDL. La alegeri am luat de două ori scorul lui Blaga

Elena Udrea (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Nu am urcat pe scena referendumului, cum nu a urcat nimeni altcineva din partid, de altfel, în afară de preşedintele partidului şi de Monica Macovei, pentru că aceasta a fost strategia de comunicare folosită de actuala conducere a PDL", se arată într-o declaraţie a Elenei Udrea remisă MEDIAFAX.

Ea a ţinut să precizeze că a câştigat, în 2012, dublul scorului obţinut de Blaga.

"Ei au dorit revanşa pentru pierderea alegerilor din 2011 şi de aceea au stabilit că echipa lui Boc face rău partidului, deci nu trebuie să mai apară nicăieri. Numai că, iată, în alegerile din decembrie eu am luat de două ori scorul lui Vasile Blaga, cel care a urcat pe scenă. Iar ceilalţi nici nu au intrat în Parlament! Dar aceasta nu înseamnă că nu am participat la campanie din spatele luminilor", afirmă Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Băsescu a mai declarat că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, "aşa cum se produce acum".

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a răspuns preşedintelui Traian Băsescu spunând: "Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa". De asemenea, el subliniat că şeful statului intervine pentru a doua oară într-o campanie internă a PDL, adăugând că 22 de milioane de români ştiu că Traian Băsescu o susţine pe Elena Udrea.

El a amintit că la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012 pe scenă nu urca niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment. "Ţin minte că la mitingurile respective nu urca pe scenă Elena Udrea, nici măcar nu era probabil în oraşele respective, unde erau mitingurile, ci pe scenă urcau în ordine Blaga - eu urcam primul şi începeam primul discursurile, după care domnul Ungureanu, domnul Neamţu, domnul Papahagi, Monica Macovei şi aşa mai departe", a spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici