Udrea: Poate fi o soluţie bună pentru PDL ca Ridzi să demisioneze

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, pentru cotidianul "Gândul", că poate fi "o soluţie bună" pentru partid ca Monica Iacob-Ridzi să demisioneze, punând capăt speculaţiilor care se fac pe seama dosarului în care este implicată şi comparaţiilor cu cazul Năstase.

10 afișări
Imaginea articolului Udrea: Poate fi o soluţie bună pentru PDL ca Ridzi să demisioneze

Udrea: Poate fi o soluţie bună pentru PDL ca Ridzi să demisioneze (Imagine: MeAndreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Poate fi o soluţie, Monica Iacob-Ridzi să aleagă să demisioneze şi să pună astfel stop speculaţiilor care se fac pe seama acestui dosar şi comparaţiilor care se fac între ea şi cazul Adrian Năstase, spre exemplu. Şi poate fi o soluţie bună şi pentru partid, pentru că, iarăşi, a dat naştere la tot felul de critici la adresa partidului", a declarat Elena Udrea, sâmbătă, într-un interviu pentru "Gândul".

În schimb, ea a respins categoric dorinţa Monicăi Macovei de excludere automată din partid a oricărui pedelist "beneficiar" al vreunei suspiciuni de corupţie, mai notează cotidianul citat.

"Păi, atunci aş da exemplul suspiciunii care s-a creat chiar legat de doamna Macovei când era ministru al Justiţiei, aceea privind casa părinţilor ei. Un lucru clar nedrept faţă de doamna Macovei, pentru că eu nu cred că dânsa avea vreo implicaţie, dar speculaţiile s-au făcut, suspiciunile, să zicem, existau", a argumentat Elena Udrea.

Ea a adăugat însă că "în niciun caz" nu spune că Monica Macovei ar fi trebuit dată afară din partid din cauza asta, "pentru că, într-o eră în care oricine poate să spună orice despre oricine în spaţiul public", crede că este mult ca la orice suspiciune să fie dat automat cineva afară din partid.

"Dar când există implicarea instituţiilor statului, cele care au atribuţii, Parchet, instanţă judecătorească, atunci e mai mult decât o suspiciune şi poţi să spui că pentru imaginea unui partid, ca şi pentru imaginea ta ca politician, trebuie să faci un pas în spate", a conchis Udrea.

Plenul Camerei a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, cu 110 voturi "împotrivă", 109 voturi "pentru" şi trei abţineri, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, cu 109 voturi "împotrivă", 99 voturi "pentru" şi 14 abţineri.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei propune, într-o postare pe blog, ca votul în cazul Monicăi Iacob Ridzi să fie reluat de plenul Camerei Deputaţilor, dacă este posibil, apreciind totodată că aceasta ar trebui exclusă din partid, iar cei vinovaţi de blocarea anchetei Direcţiei Naţionale Anticorupţie să fie sancţionaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici