Acuzaţii de fraudă şi la Sectorul 5. Doi candidaţi cer reorganizarea votului în sectorul unde câştigător este dat Cristian Piedone

Candidatul PMP la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, senatorul Lucian Iliescu, cere anularea alegerilor şi organizarea unui nou scrutin în Sectorul 5, acuzând fraude: „Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”.

7518 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii de fraudă şi la Sectorul 5. Doi candidaţi cer reorganizarea votului în sectorul unde câştigător este dat Cristian Piedone

Un candidat de la Sectorul 5, unde câştigător este dat Cristian Popescu Piedone, cere reorganizarea alegerilor

„Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”, scrie pe Facebook Lucian Iliescu.

El aminteşte că a cerut oficial Ministerului de Interne în data de 25 septembrie să prevină traficarea voturilor.

„Procesul de votare în Sectorul 5 a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi. Nu asta e România!!! Nu pot să cred că îmi cresc copiii într-un astfel de oraş!!! Nu se poate ca în anul 2020 să avem primari aleşi pe bani!!! Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari”, adaugă Iliescu.

Candidatul PMP acuză că în cartierul Ferentari o stradă a votat cu un candidat, iar cealaltă cu altul.

 

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5: Am solicitat renumarare totală

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Băcanu, a cerut „renumărare totală” a voturilor: „Am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector”.

„Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5! În urmă analizei realizate de grupul de lucru format luni de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la Consiliul Local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la CL votează la fel şi la CGMB, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate”, scrie Cristian Băcanu pe Facebook.

El apreciază că, sociologic, nu putea lua doar 30% din votul politic.

„Sunt zeci de secţii în situaţia asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formulă şi plângere penală”, conchide liberalul.

Potrivit rezultatelor parţiale BEC, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) are 28.08% din voturi, Daniel Florea - 25,64%, iar candidatul PMP, Cătălin Iliescu a obţinut 3.84%. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici