Un europarlamentar român a răbufnit: Rusia atacă pe toate fronturile

UE trebuie să reacţioneze cu mult mai multă fermitate, cu măsuri mult mai dure împotriva Federaţiei Ruse, afirmă Eugen Tomac, după ce Parlamentul de la Chişinău a decis instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către Gazprom.

9708 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar român a răbufnit: Rusia atacă pe toate fronturile

Un europarlamentar român a răbufnit: Rusia atacă pe toate fronturile

„Rusia atacă pe toate fronturile! Republica Moldova a fost nevoită să instituie astăzi stare de urgenţă în sectorul energetic după noua ofensivă a Gazprom care ameninţă cu sistarea gazelor naturale către R. Moldova. Bineînţeles, cei care au de suferit sunt în primul rând cetăţenii. Şantajul pe care îl practică Federaţia Rusă este de-a dreptul revoltător, este evident că războiul gazelor este pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El aminteşte că România a acordat deja un sprijin financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro Republicii Moldova.

„Bineînţeles, asta nu rezolvă problema de fond, însă este esenţial să fim alături de autorităţile de la Chişinău şi de cetăţenii care au de suferit mereu de pe urma loviturilor Rusiei. Uniunea Europeană, o spun de ani buni, trebuie să reacţioneze cu mult mai multă fermitate, cu masuri mult mai dure împotriva Federaţiei Ruse şi a metodelor staliniste pe care continuă să le practice. Parlamentul de la Chişinău a decis astăzi instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic, în Republica Moldova, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom”, conchide europarlamentarul român.

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Rep. Moldova, Natalia Gavriliţa, în contextul în care la Chişinău s-a decis instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către Gazprom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici