Un senator ALDE îl atacă pe Isărescu, după anunţul Băncii Naţionale legat de IRCC: Cum e domnule guvernator? A avut dreptate inginerul?

Daniel Zamfir l-a atacat pe Mugur Isărescu, după anunţul BNR cu privire la noul indice de referinţă pentru creditele consumatorilor, care înlocuieşte ROBOR şi este 2,36 pentru trimestrul IV 2018. Senatorul ALDE l-a întrebat retoric pe guvernatorul Băncii Naţionale „a avut dreptate inginerul?”.

5753 afișări
Imaginea articolului Un senator ALDE îl atacă pe Isărescu, după anunţul Băncii Naţionale legat de IRCC: Cum e domnule guvernator? A avut dreptate inginerul?

Un senator ALDE îl atacă pe Isărescu, după anunţul Băncii Naţionale legat de IRCC: Cum e domnule guvernator? A avut dreptate inginerul?

„O primă victorie! Noul indice care va înlocui ROBOR în funcţie de care se vor calcula ratele românilor cu credite în lei a scăzut cu 1% ! Poate că acum nu e semnificativ, dar e corect, e transparent! Şi pentru că e transparent şi nu mai poate suna Cinteza de la BNR sa ameninţe, sunt sigur că pe termen mediu şi lung va scădea şi mai mult când piaţa îşi va regla mecanismul”, a scris Daniel Zamfir, joi pe Facebook.

Preşedintele Comisiei economice a Senatului a adăugat că noul indice trebuie să se aplice şi creditelor în derulare, precizând că ALDE va avea un amendament în acest sens în Parlament.

„În mod categoric, trebuie că noul indice sa se aplice şi creditelor în derulare, amendament pe care ALDE îl va susţine în Camera Deputaţilor! Asta înseamnă dreptate până la capăt!”, a completat Zamfir.

Senatorul ALDE şi-a încheiat postarea cu un post scriptum: „Cum e, domnule guvernator, chiar aşa? A avut dreptate inginerul? Puţină ruşinică, aşa, după toate jignirile cu care m-aţi blagoslovit, toţi cei de la BNR, aveţi?”.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 este 2,36 pentru trimestrul IV 2018, a informat, joi, Banca Naţională a României.

IRCC se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2018. Rata de dobândă zilnică a tranzacţiilor interbancare reprezintă media ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacţiilor de pe piaţa monetară interbancară (indicele zilnic). Noul indice înlocuieşte ROBOR la stabilirea dobânzilor plătite la creditele acordate consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici