Ungureanu: Nu am fost un tocilar, ci un licean încântat de ceea ce înseamnă adolescenţă

Premierul Ungureanu a spus, sâmbătă, la Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi, pe care l-a absolvit în urmă cu 25 de ani, că nu a fost un tocilar şi că s-a bucurat de adolescenţă, el făcând aceste declaraţii după ce conducerea şcolii a citit notele avute de el în liceu.

1962 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Nu am fost un tocilar, ci un licean încântat de ceea ce înseamnă adolescenţă

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

La "Costache Negruzzi" din Iaşi, premierul a aflat de la directorul şcolii ce note a avut în clasele a X-a şi a XII-a, pe care le-a încheiat cu mediile 9,93, respectiv 9,91.

Directorul şcolii a citit în cancelarie mediile lui Ungureanu, în prezenţa mai multor elevi ai liceului, majoritatea olimpici, precum şi a unor cadre didactice.

"Majoritatea elevilor din liceu aveau în anii aceia medii de 7,8 şi 9, însă toţi intrau la facultate. Era o exigenţă foarte mare. Elevul Mihai Răzvan Ungureanu a avut în clasa a XII-a medii de 10 la română, matematică, fizică, istorie, dar şi la multe alte discipline. Rezultate foate bune a avut şi în clasa a X-a, absolvită cu media 9,93. A avut 19 absenţe în clasa a X-a, însă toate sunt motivate", a afirmat directorului Colegiului "Costache Negruzzi", Camelia Gavrilă.

Ea a mai spus că Ungureanu a fost un şef de promoţie cu rezultate spectaculoase, confirmate apoi în cariera sa, ca istoric, diplomat şi acum premier.

La rândul său, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că este foarte emoţionat că a revenit în liceul în care a învăţat, spunând că a studiat la "Costache Negruzzi" opt ani, între clasele V-XII.

"Celor foarte tineri din sală le spun că nu am fost un tocilar. Dimpotrivă, am fost un licean încântat de ceea ce înseamnă adolescenţă. Nu a existat zi în care să nu mă fi bucurat. Mă leagă foarte multe amintiri de acest liceu şi continuu să cred că este cel mai bun liceu din Iaşi", a afirmat premierul.

El le-a spus elevilor prezenţi că este doar un cetăţean care a acceptat o responsabilitate.

"Grijile dumneavostră sunt în responsabilitatea mea. Îmi doresc să nu vă dezamăgesc nici pe voi, nici pe profesorii adunaţi în jurul mesei", le-a spus Ungureanu elevilor prezenţi.

Premierul a fiost întrebat de elevi ce materie i-a plăcut în liceu, răspunâzând că i-a plăcut matematrica şi că îi pare rău că a renunţat la aceasta pentru o "pornire lăuntrică" - istoria.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul discută cu studenţii basarabeni în sala de festivităţi a Colegiului "Costache Negruzzi", la întâlnire luând parte aproximativ 180 de tineri.

Premierul a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Liceul "Costache Negruzzi" din Iaşi cu o întârziere de aproximativ 45 de minute faţă de ora anunţată iniţial, el cerându-se scuze profesorilor şi elevilor care l-au aşteptat.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a absolvit în anul 1987, ca şef de promoţie, Liceul "Costache Negruzzi" din Iaşi, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Istorie a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", pe care a încheiat-o tot ca şef de promoţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici