USR a sesizat CCR în legătură cu numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE

Deputatul USR Cristina Prună a anunţat că a depus o sesizare la CCR privind numirea de către Parlament a lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

308 afișări
Imaginea articolului USR a sesizat CCR în legătură cu numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE

USR a sesizat CCR în legătură cu numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE

„Astăzi (vineri - n.r.), am depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vice-preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă!”, a scris Cristina Prună, vineri, pe Facebook.

Ea a adăugat că USR va modifica Legea 160/2012, prin care a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind funcţionarea ANRE, în vederea eliminării lacunelor legislative care permit unui condamnat penal să fie numit la conducerea unei instituţii publice.

„Aşteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speţă. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012 care a aprobat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind funcţionarea ANRE în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituţii publice. USR a fost singurul partid de opoziţie prezent în comisie la simulacrul de şedinţă de audieri a candidaţilor în Parlament şi a pus reflectorul încă de la început pe nerespectarea procedurilor parlamentare”, a conchis Cristina Prună.

Pe 26 iunie, fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost votat, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Taguri:
usr,
ccr,
anre

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici