Van Rompuy a condamnat România în cursul unei vizite în Malta

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, aflat vineri într-o vizită în Malta, a condamnat în mod public evenimentele din România, în urma unei întâlniri cu premierul maltez Lawrence Gonzi, la Lija, relatează publicaţia Malta Today în ediţia electronică.

3241 afișări
Imaginea articolului Van Rompuy a condamnat România în cursul unei vizite în Malta

Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Van Rompuy "a profitat de oportunitatea de a condamna public România în cursul unei întâlniri cu presa la Villa Francia din Lija", scrie publicaţia.

"Sunt foarte îngrijorat cu privire la evoluţiile din România în ceea ce priveşte aplicarea legii şi independenţa sistemului judiciar, care sunt principiile fundamentale pe care se bazează Uniunea noastră", le-a spus Van Rompuy premierului Gonzi şi jurnaliştilor, citat de publicaţia malteză.

"Îi voi contacta pe premierul (Victor Ponta) şi pe preşedintele (Traian Băsescu) pentru a discuta această problemă", a continuat Van Rompuy, citat de Malta Today.

Preşedintele Consiliului European a sosit vineri dimineaţa în Malta pentru a purta discuţii cu premierul maltez în cadrul unei întâlniri decise la summitul de la Bruxelles, precizează publicaţia.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat vineri seara din funcţie de către Parlamentul României, cu 258 de voturi pentru şi 116 voturi împotrivă. Această decizie a Parlamentului urmează să fie supusă unui referendum, pe 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici