Vanghelie: Şansa lui Ponta este că România trebuie reprezentată de oameni nepătaţi

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, marţi, că şansa liderului USL Victor Ponta ţine de faptul că România trebuie reprezentată de oameni nepătaţi, el lăudând fermitatea cu care premierul i-a eliberat din funcţie pe şefii ISC şi ANRE.

555 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Şansa lui Ponta este că România trebuie reprezentată de oameni nepătaţi

Marian Vanghelie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"România trebuie să fie reprezentată de lideri puternici, de oameni politici puternici, de oameni curajoşi, nepătaţi. Asta e şansa lui Victor Ponta. Dacă Victor Ponta va face demersurile astea - şi vă spun un singur lucru: nu am fost fanul lui Victor Ponta şi nu l-am susţinut, dar faptul că în aceste zile a dat afară doi oameni (...) asta trebuie să fie fermitatea cu care să conducă Victor Ponta", a declarat Marian Vanghelie în discursul de închidere a campaniei sale electorale pentru locale, susţinut la Sala Polivalentă în faţa câtorva mii de militanţi.

Vanghelie a precizat că s-a referit la fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi la fostul şef ANRE.

"E vorba de cel de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi celălalt, care a spus să mai oprim un bec de la toaletă. E bine că l-a dat afară. Nu-ţi poţi permite să vorbeşte cu populaţia României aşa şi să stai acolo pe un salariu de 10 mii de euro. Asta trebuie să fie o atitudine de lideri puternici", a mai spus Vanghelie.

Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis recent de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii din cauza "comportamentului" său, şeful instituţiei luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, potrivit unui anunţ al Guvernului.

Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituţiei din procesul "Trofeul Calităţii" al fostului premier Adrian Năstase.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, a declarat, săptămâna trecută, că creşterea cu 5% a preţului electricităţii "nu înseamnă nimic", echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie. "O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu", a afirmat Lificiu într-o conferinţă de presă.

Ulterior acestei afirmaţii, premierul Victor Ponta a anunţat că Petru Lificiu va fi eliberat din funcţie pentru "aroganţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici