Vicepreşedinte din coaliţia de guvernare: Ideea că PSD, susţinut de ALDE, vrea schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Alianţa nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Iohannis cu un alt premier.

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la Petroşani, că nu se impune o schimbare a premierului Sorin Grindeanu şi nici o remaniere a miniştrilor, susţinând că schimbările aduc ineficienţă în ministere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

847 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte din coaliţia de guvernare: Ideea că PSD, susţinut de ALDE, vrea schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Alianţa nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Iohannis cu un alt premier.

Vicepreşedinte din coaliţia de guvernare: Ideea că PSD, susţinut de ALDE, vrea schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Alianţa nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Iohannis cu un alt premier.

Varujan Vosganian a declarat, marţi, într-o conferiţă de presă că schimbarea premierului este o „idioţenie”, deoarece alianţa aflată la guvernare nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Klaus Iohannis cu un alt premier.

„Ideea că PSD susţinut şi de ALDE susţine schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Cei care susţin aşa ceva nu înţeleg nimic din mecanismele politice. Orice tentativă de a şubrezi poziţia lui Grindeanu este un cadou nesperat pentru Iohannis şi pentru opoziţia pedisto-penelistă. Schimbarea unui prim-ministru este o chestiune foarte complicată şi care necesită după aceea, pentru a repara concurenţa, mai mulţi factori, dintre care preşedintele este unul dintre aceştia. Or preşedintele României, într-un mod straniu, pentru că el nu are voie să aibă un astfel de poziţie, s-a manifestat ca un duşman neîmpăcat al PSD-ului. De aceea, a te milogi la preşedinte cu o altă variantă, mi se pare o idioţenie”, a explicat Varujan Vosganian.

Mai mult, vicepreşedintele ALDE susţine că din cauza remanierilor miniştrii nu mai au niciun fel de autoritate.

„De când se instalează un Guvern începe sarabanda remanierilor. Unii cer demisia, alţii spun că cutare va fi demis. Aşa noi ne dinamităm autoritatea instituţională. Autoritatea instituţiilor e la fel de importantă ca petrolul sau cărbunele, este o resursă, ori în România nu mai există autoritatea instituţiilor”, a mai spus Varujan Vosganian.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici