Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: PNL a organizat mitingul cu respectarea autorizaţiei şi a legii. Vom contesta eventuala sancţiune

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea sa a organizat mitingul de la Arcul de Triumf cu respectarea prevederilor legale şi a autorizaţiei primite, el precizând că PNL va contesta în instanţă o eventuală sancţiune.

157 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: PNL a organizat mitingul cu respectarea autorizaţiei şi a legii. Vom contesta eventuala sancţiune

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: PNL a organizat mitingul cu respectarea autorizaţiei şi a legii. Vom contesta eventuala sancţiune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Voicu a precizat că, dincolo de chestiunile legale, la mitingul PNL nu s-a remarcat de către nimeni, oricât de răuvoitor, vreun incident, el subliniind că mitingul a fost închis în mod oficial de către organizatori la ora prevăzută de autorizaţie.

"Mai încolo, dacă domnul Moise are nemulţumiri, îi reamintesc că într-un stat de drept vinovăţiile sunt individuale, nu colective. Dacă o să ne amendeze, vom contesta", a spus Voicu.

El i-a recomandat şefului Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Jandarmeriei, Aurel Moise, să se preocupe de ceea ce se întâmplă în curtea proprie.

"Domnul Moise are certitudini în ceea ce-i priveşte pe alţii, dar dubii în ceea ce priveşte propria instituţie. El este sigur că PNL a încălcat legea, dar se miră foarte tare de acuzaţiile cu privire la abuzuri ale jandarmilor în stradă în ultima săptămână. Am remarcat cu toţii şi am văzut un tânăr pe cale să-şi piadă piciorul, un invalid în scaun cu rotile târât pe caldarâm, oameni reţinuţi pentru că mergeau pe stradă şi se duceau acasă. Eu cred că domnul Moise ar trebuie să fie mai preocupat să se uite în curtea proprie", a spus Voicu.

Vicepreşedintele liberal a mai arătat că intervenţia lui Aurel Moise, pe care l-a catalogat drept "un personaj comic", pare a fi desprinsă din scenele din 1990.

"Am revăzut scene din 1990, aşa, vag, în intervenţia domnului Moise, care este un personaj comic şi bănuiesc că i-a scăpat să spună că au găsit asupra liberalilor droguri şi dolari falşi", a mai spus Voicu.

Organizatorii mitingului organizat de PNL vor fi sancţionaţi conform legii, întrucât câteva sute de participanţi la acest protest au blocat de două ori Piaţa Victoriei, a declarat, vineri, Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a făcut referire la protestul aprobat al PNL, care s-a desfăşurat cu avizul PMB.

"În ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor de joi, protestul organizat de PNL s-a desfăşurat în bune condiţii până la aproximativ ora 18.00, după care tot ce s-a întâmplat contravine mai mult sau mai puţin prevederilor legale: blocarea de două ori a Pieţei Victoria", a spus Aurel Moise.

Acesta a subliniat că nu poate fi acceptată poziţia "câtorva sute de bucureşteni care vor să tulbure ordinea publică".

"În continuare, cei care au participat la protestul de la Kiseleff, s-au deplasat spre Piaţa Victoriei, blocând calea de rulare, nu s-au deplasat pe trotuar. Organizatorii acestei manifestări vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale", a spus Aurel Moise.

Acesta a subliniat că blocarea căilor de comunicaţie constituie infracţiune şi jandarmii sunt obligaţi să acţioneze "ca atare".

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, a declarat că amenda în astfel de situaţii este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Piaţa Victoriei a fost blocată, joi, în jurul orei 18.00, după ce mai mulţi participanţi la mitingul USL care au ajuns în faţa Guvernului.

Purtătorul de cuvânt de la MAI, Marius Militaru, declara, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre peste 1.000 de persoane care au părăsit locul iniţial şi au ajuns în Piaţa Victoriei.

Astfel, s-a încălcat protocolul negociat de organizatori cu Municipalitatea.

"O parte dintre protestatari au ajuns în piaţa Victoriei. Organizatorii nu au respectat protocolul încheiat cu municipalitatea, care a fost negociat şi agreat. E o primă încălcare a legii 60, a adunărilor publice, care prevede că în astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului în condiţiile stabilite revine organizatorului, acesta având autorizaţie până la ora 18.00", spunea Marius Militaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici