Videanu: Poate că cea mai mare problemă a PDL este că nu are înlocuitor pentru Băsescu

Ministrul Economiei, liderul PDL Adriean Videanu, susţine, într-un interviu acordat Revistei 22, că poate că cea mai mare problemă a partidului este că nu are înlocuitor pentru Traian Băsescu.

24 afișări
Imaginea articolului Videanu: Poate că cea mai mare problemă a PDL este că nu are înlocuitor pentru Băsescu

Videanu: Poate că cea mai mare problemă a PDL este că nu are înlocuitor pentru Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă cei din PDL caută înlocuitor pentru Băsescu, Videanu a răspuns: "Deocamdată nu-l avem. Poate că asta e cea mai mare problemă pe care o are partidul".

Videanu a menţionat pentru Revista 22 că nu ştie ca şeful statului să aibă vreo dificultate cu Guvernul sau cu unii dintre miniştri, menţionând că el personal are "comunicări normale" cu şeful statului.

Întrebat dacă trebuie făcută o remaniere, Videanu a răspuns: "La momentul potrivit, cred că e necesară".

Întrebat dacă "momentul potrivit" este termenul de graţie dat de preşedinte, Videanu a negat. "Nu. Acela e un termen mai mult preluat de presă, ca al unei remanieri. O remaniere trebuie făcută într-un moment de inflexiune a unui nou set de politici cu care vine Guvernul. De la o cădere economică dramatică, drumul către o relansare trece prin zero. Când se va ajunge pe acel punct cu un nou proiect de relansare economică, eu cred că e necesară o remaniere", a menţionat Guvernul.

El a mai spus că părerea sa este că premierul, chiar şi în ipoteza unei remanieri, trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt

Întrebat dacă se poate discuta despre o lipsă de autoritate a premierului în gestionarea unor situaţii "de necoerenţă", Videanu a replicat că nu crede acest lucru. "În ciuda unor discuţii publice şi poate chiar a aparenţelor, premierul e mai autoritar decât ar trebui. Ieşirile acestea nu le pun pe lipsa de autoritate a cuiva, ci le pun pe o neglijenţă în comunicare a celor care fac aceste declaraţii", a spus Videanu.

Ministrul a menţionat că "Guvernul, în ansamblul lui, e perfect". "Cea mai mare problemă, pe care trebuie să o recunosc, este cea de comunicare publică", a adăugat liderul PDL.

Ulterior, Biroul de Presă al Ministerului, a precizat că în timpul interviului, ministrul Videanu, răspunzând unei întrebări şi referindu-se la eventualele "probleme" ale Cabinetului a dorit, "într-o tentă ironică, să sublinieze problema, care, în opinia domniei sale, este cea mai mare: aceea a comunicării publice".

"Din păcate însă, la transcrierea interviului, nota ironică din tonul ministrului Videanu nu a putut fi redată, generând o interpretare eronata a ideii sale. Evident că niciun Guvern nu poate fi perfect. Important este să conştientizezi acest lucru şi să încerci permanent să-ţi îmbunătăţesti activitatea", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici