Voiculescu: Mă gândesc dacă ideea lui Băsescu privind înalta trădare nu este bună de discutat în USL

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, sâmbătă, că se gândeşte dacă nu cumva afirmaţia şefului statului potrivit căreia s-ar dori aplicarea articolului din Constituţie legat de înalta trădare este o idee bună, care ar merita să fie discutată în USL.

537 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: Mă gândesc dacă ideea lui Băsescu privind înalta trădare nu este bună de discutat în USL

Voiculescu: Mă gândesc dacă ideea lui Băsescu privind înalta trădare nu este bună de discutat în USL (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Preşedintele avansează ideea că anumite persoane, Voiculescu, Ponta, dorim aplicarea articolului 86 din Constituţie care spune că preşedintele poate fi acuzat de înaltă trădare şi motive sunt destule", a afirmat Voiculescu la şedinţa Consiliului Naţional al PC.

El a spus că printre motive ar fi "cedarea pe nimic din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu a patrimoniului Fundaţiei Gojdu", datorii internaţionale de primit, creanţe şterse de preşedintele Traian Băsescu "ca şi cum erau banii lui de buzunar".

"Mă gândesc dacă, fiind ideea lui, nu este o idee bună să o discutăm în USL", a adăugat Voiculescu.

El a mai spus că semnarea pactului de coabitare dintre premier şi preşedinte a fost necesară în acea perioadă cînd ţara era într-un blocaj economic.

"Eu sunt convins că în acea perioadă semnarea pactului de coabitare a fost necesară. Eram într-un blocaj economic din care Victor Ponta trebuia să iasă. A făcut acest lucru inteligent, chiar dacă reprobabil pentru că nu a avut posibilitatea să explice public. (...) După 3 ani de la semnarea pactului, preşedintele afirmă despre premier lucruri oribile, premierul afirmă despre preşedinte lucruri incredibile", a afirmat Voiculescu.

El a spus că în Coreea de Nord au fost împuşcaţi foarte mulţi oameni pentru că se uitau la programele televiziunii Coreei de Sud.

"Noi, în România nu am ajuns acolo, dar avem un preşedinte care spune: «Nu vă uitaţi la un anumit post de televiziune». E un pas. Dacă lucrurie vor continua asa, vor urma paşii care să ducă, sigur, nu la împuşcare, că suntem în UE, dar trebuie să ne dea de gândit", a spus liderul fondator al PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici