Vosganian: Găsirea unui candidat independent pentru postul de premier este o misiune imposibilă

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că găsirea unui premier independent reprezintă o misiune imposibilă, întrebându-se cine ar veni acum în acest post pentru a se certa cu sindicatele pe tema Codului Muncii sau cu bugetarii pe chestiunea tăierii salariilor.

28 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Găsirea unui candidat independent pentru postul de premier este o misiune imposibilă

Vosganian: Găsirea unui candidat independent pentru postul de premier este o misiune imposibilă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Varujan Vosganian a afirmat, într-o conferinţă de presă, că "divagaţiile" preşedintelui Traian Băsescu pe tema premierului independent ar putea "şubrezi" actul de guvernare, el considerând că şeful statului nici nu are un astfel de nume, după ce "Banca Naţională a închis porţile pentru resursele de cadre", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred că găsirea unui candidat independent pentru postul de premier este o misiune imposibilă. Dacă Traian Băsescu a spus că are un astfel de candidat, dar nu-i spune numele, înseamnă că, de fapt, nici nu-l are. E clar că Banca Naţională a închis porţile pentru resursele de cadre", a susţinut Vosganian.

Liberalul a apreciat că tot acest "casting" pentru postul de premier se loveşte de obstacole majore.

"Cine vine acum în acest post să se certe cu sindicatele pe tema Codului Muncii sau cu bugetarii, pe chestiunea cu tăierea salariilor? De asemenea, cine vine să se certe cu ofiţerii rezervişti, să răspundă şantajului UDMR sau să susţină măsurile din noul acord cu FMI?", a spus Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a susţinut că nicio personalitate independentă "nu ar accepta să stea în poziţie de drepţi pentru a ajunge rapid la chemarea adevăratului prim-ministru de la Cotroceni".

Informaţii privind iminenţa demisiei premierului Emil Boc au apărut la începutul săptămânii trecute, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene. După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

O serie de reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şi propunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici