Zgonea: Sper ca săptămâna viitoare să avem procedura pentru proiectul de revizuire al lui Băsescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că speră ca săptămâna viitoare să se ajungă la consens între grupurile parlamentare pe tema procedurii de urmat a proiectului de revizuire a Constituţiei iniţiat de Traian Băsescu şi care se află în Camera Deputaţilor.

115 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Sper ca săptămâna viitoare să avem procedura pentru proiectul de revizuire al lui Băsescu

Valeriu Zgonea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Zgonea a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că nu are toate punctele de vedere ale grupurilor parlamentare cu privire la procedura care trebuie urmată de proiectul de revizuire a Constituţiei din 2011 şi că speră ca săptămâna viitoare să se ajungă la un consens.

"Nu am punctele de vedere ale tuturor grupurilor parlamentare cu privire la procedura pe care trebuie să o urmăm. Săptămâna viitoare, până miercuri, am mai dat încă un termen colegilor mei să avem o viziune unitară. Vrem să găsim consens, a fost o revizuire făcută de fostul Parlament, este un tertip la limita Regulamentului că avem raport de la comisia de specialitate, sper ca săptămâna viitoare să fie un consens şi cu privre la procedura pe care trebuie să o urmăm. Nu poţi să iniţiezi o procedruă de revizuire a Constituţiei depunând un proiect de lege simplu la una dintre Camere. Trebuie să fie o decizie politică, de fiecare dată s-a constituit o comisie specială pentru a se iniţia un proiect de revizuire a Constituţiei. Nu a fost un consens, a fost o iniţiativă a PDL, este un proiect în stand-by. Vreau să găsesc consens. După ce a venit raportul de la Comisia juridică, anumite grupuri au spus să mai stăm cu el", a explicat Zgonea.

Comisia juridică a Camerei a decis, în urmă cu o lună, că raportul la proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de Traian Băsescu trebuie să-şi urmeze procedura şi să fie introdus pe ordinea de zi a plenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici