Cine este prima femeie amerindiană care va zbura în spaţiu. Ea ar putea fi selectată de NASA pentru a călători pe Lună în 2024

Luna viitoare, NASA va trimite un nou echipaj în spaţiu. Şi pentru prima dată va fi o femeie amerindiană la bord.

933 afișări
Imaginea articolului Cine este prima femeie amerindiană care va zbura în spaţiu. Ea ar putea fi selectată de NASA pentru a călători pe Lună în 2024

Nicole Aunapu Mann, Twitter

Comandantul misiunii va fi astronautul Nicole Aunapu Mann, o amerindiană de origine Wailaki, una dintre triburile indiene de pe Round Valley.

Ea va călători la Staţia Spaţială Internaţională pe 29 septembrie, transmite NASA.

„Este foarte interesant”, a declarat ea pentru ziarul Indian Country Today. 

„Cred că este important să comunicăm acest lucru comunităţii noastre, astfel încât alţi copii nativi... să realizeze că unele dintre acele bariere care existau acolo chiar încep să se dărâme”, a adăugat ea.

Doamna Mann spune că, în suma alocată de 3,3 lb (1,4 kg) pentru obiectele personale, va lua „un apărător de vise pe care mi l-a dat mama când eram foarte mic” (o decoraţiune specifică culturii nativilor americani care este ţesută din pânză şi este ornamentată cu pene şi mărgele, şi are ca scop spiritual să ofere protecţie). 

 

Aunapu, care este din California, a studiat ingineria mecanică la Universitatea Stanford.

A fost colonel în Corpul Marin ce a lucrat pe portvavioane şi a participat la operaţiunile militare din Irak şi Afganistan, primind şase medalii pentru contribuţia adusă armatei americane. 

Luna viitoare, ea  va fi cu alţi trei colegi în nava spaţială SpaceX Dragon, ca parte a misiunii Crew-5.

Aunapu ar putea să meargă şi pe Lună în 2024, fiind selectată să facă parte dintr-un grup de astronauţi eligibili pentru programul Artemis. 

Sursa - MSN 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici