INS: Managerii estimează creşterea accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţ

Managerii estimează pentru perioada august-octombrie o creştere moderată a activităţii în comerţul cu amănuntul şi majorarea accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţ, potrivit datelor INS.

643 afișări
Imaginea articolului INS: Managerii estimează creşterea accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţ

De asemenea, majoritatea estimează stabilitatea numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii din industria prelucrătoare au declarat că preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%) şi a numărului de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurilor industriale, acestea ar urma să crească în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%), notează ZF.

Potrivit estimărilor managerilor, în construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%), dar şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). Dar preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează să crească accentuat (sold conjunctural +44 %).

În comerţ, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%).

În zona de servcii, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +24%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici