Sindicatele vor protesta pe 25 octombrie în faţa guvernului, pentru a solicita majorarea la 3200 de lei a salariului minim brut garantat pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian organizează marţi, 25 octombrie, între orele 10,00-13,30, în faţa Guvernului României un miting care reprezintă manifestarea problemelor acumulate de către salariaţii din diverse sectoare de activitate, anunţă un comunicat.

558 afișări
Imaginea articolului Sindicatele vor protesta pe 25 octombrie în faţa guvernului, pentru a  solicita majorarea la 3200 de lei a salariului minim brut garantat pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023

Sindicalişti din mai multe domenii vor protesta marţi, 25 octombrie, în faţa Guvernului

La miting vor participa ceferiştii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii, poliţiştii, lucrătorii din sănătate, personalul aeroportuar şi toate celelalte “armate” solidare de lucrători nemulţumiţi, arată confederaţia sindicală.

Preţurile mari şi inflaţia fac viaţa insuportabilă, iar prin nerespectarea şi neaplicarea legilor care trebuiau să îmbunăţească condiţile de viaţă şi de muncă ale salariaţilor şi pensionarilor, se zdruncină încrederea românilor în statul de drept şi se pierde orice speranţă de progres social în România - stat membru al Uniunii Europene, spune Meridian.

În actualul context intern şi internaţional, când ameninţarea militară şi criza economico-financiară şi identitară planează asupra tuturor statelor membre ale UE şi NATO, federaţiile sindicale şi sindicatele membre ale CSN MERIDIAN au considerat că cea mai semnificativă zi pentru reluarea dialogului cu Guvernul României, început cu ocazia mitingului din 4 mai a.c., ar fi Ziua - simbol de 25 Octombrie, Ziua Armatei.

Sindicatele solicită majorarea la 3200 de lei a salariului minim brut garantat în plată pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023, instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflaţie, a salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale şi pentru menţinerea puterii de cumpărare a cetăţenilor, funcţie care ar putea fi asigurată de un Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional, precum şi respectarea contractelor colective de muncă şi respectarea şi aplicarea integrală în forma promulgată a legilor salarizării şi privind statutul personalului feroviar, sivic, legea pensiilor militare, legea privind industria de părare şi legea pensiilor civile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici