Iranul, acuzat frontal de Casa Albă: a trimis militari în Crimeea, pentru a ajuta Rusia să utilizeze drone

Administraţia Joseph Biden a anunţat, joi seară, că are informaţii că Iranul a trimis "un număr relativ mic" de militari în Crimeea, pentru a ajuta armata rusă în utilizarea dronelor de atac în Ucraina.

1111 afișări
Imaginea articolului Iranul, acuzat frontal de Casa Albă: a trimis militari în Crimeea, pentru a ajuta Rusia să utilizeze drone

Iranul, acuzat frontal de Casa Albă: a trimis militari în Crimeea, pentru a ajuta Rusia să utilizeze drone

Iranul a "trimis un număr relativ mic" de militari în regiunea Crimeea, anexată unilateral de Rusia în 2014, pentru a oferi asistenţă Rusiei în utilizarea dronelor, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de agenţia The Associated Press.

"Informaţiile pe care le deţinem arată că iranienii au trimis instructori militari şi susţinere tehnică în Crimeea, dar dronele sunt pilotate de ruşi", a subliniat John Kirby.

"Sistemele dronelor suferă anumite defecţiuni, nu se comportă la standardele aşteptate. De aceea, iranienii au decis să trimită unii instructori militari şi susţinere tehnică pentru a-i ajuta pe ruşi să le manevreze cu un grad letal mai ridicat", a insistat John Kirby.

Iranul a respins acuzaţiile că ar livra Rusiei drone pentru a le utiliza în războiul din Ucraina. Teheranul a anunţat că vrea discuţii cu Administraţia de la Kiev pentru clarificarea acuzaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran/rusia,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici