O carte rară Harry Potter, păstrată în pod, a fost scoasă la licitaţie

  • O ediţie rară a primei cărţi Harry Potter, care nu a fost niciodată lansată pentru public, a fost scoasă la licitaţie pentru 8.000 de lire sterline.
  • Licitatorii au descris-o ca fiind "deosebit de rară", deoarece nu există nicio înregistrare a unor exemplare similare vândute.
1174 afișări
Imaginea articolului O carte rară Harry Potter, păstrată în pod, a fost scoasă la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Exemplarul, care a fost semnat de autoarea JK Rowling, a fost unul dintre cele doar 15 exemplare produse pentru un concurs organizat cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a cărţii Harry Potter şi Piatra Filozofală.
 
Acesta a fost acordat concurentei Chloe Esslemont, pe atunci în vârstă de 16 ani, din Cumbria, potrivit BBC.
 
Editura Bloomsbury a organizat concursul în 2012 şi le-a cerut fanilor seriei să scrie o scrisoare colorată în care să explice de ce o iubesc.
 
Înscrierile puteau fi trimise doar prin intermediul cutiilor poştale special concepute în librăriile şi bibliotecile participante.
 
Câştigătorul final a primit una dintre cărţile legate în piele şi o vacanţă în Lumea vrăjitoare a lui Harry Potter, în parcul tematic Universal din Florida.
 
Esslemont, pe atunci în vârstă de 16 ani, a fost unul dintre finaliştii care a primit, de asemenea, o carte. Ea a declarat că "a ţinut cartea învelită în pod ani de zile", dar a decis să se despartă de ea deoarece "banii ar fi utili acum".
 
Cartea, care conţinea o dedicaţie pentru ea, a fost vândută împreună cu lucrarea originală din concurs, care avea forma unui document pliabil inspirat de harta magică a Marauder's Map din serial.
 
Hansons Auctioneers, din Staffordshire, a declarat că a existat "mult interes".
 
La începutul acestei luni, Jim Spencer, expertul în cărţi al firmei, a oferit un preţ orientativ de 5.000-10.000 de lire sterline.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici