Oficial sârb: Preşedintele Vucici îi îndeamnă pe etnicii sârbi din Kosovo să oprească protestele

Preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, îi îndeamnă pe etnicii sârbi din Kosovo să oprească protestele şi va avea o întrevedere cu liderii minorităţii sârbe, în efortul de reducere a tensiunilor interetnice, a declarat miercuri seară un oficial guvernamental de la Belgrad.

2012 afișări
Imaginea articolului Oficial sârb: Preşedintele Vucici îi îndeamnă pe etnicii sârbi din Kosovo să oprească protestele

"Am primit garanţii din partea Statelor Unite şi Uniunii Europene că niciunul dintre etnicii sârbi din Kosovo care au participat la proteste şi care au ridicat baricade nu va fi inculpat sau arestat", a declarat Petăr Petkovici, şeful Departamentului guvernamental sârb pentru Afacerile Kosovo, citat de agenţia Reuters.

"De asemenea, am primit garanţii că serviciile de securitate kosovare nu vor merge în zonele majoritar sârbe din nordul Kosovo fără aprobarea comandanţilor Forţei NATO (KFOR) şi a reprezentanţilor comunităţilor locale", a precizat Petkovici, subliniind că preşedintele Aleksandr Vucici le cere etnicilor sârbi să demonteze baricadele.

Preşedintele Serbiei se va întâlni miercuri seară cu reprezentanţii comunităţilor de etnie sârbă din Kosovo.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au exprimat preocupări în privinţa crizei dintre Serbia şi Kosovo, cerând diminuarea imediată şi fără condiţii a tensiunilor interetnice din nordul teritoriului kosovar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici